Η OMEGA παρουσιάζει το επετειακό Speedmaster «Silver Snoopy Award » των 50 χρόνων

Ακριβώς 50 χρόνια μετά, δημιουργείται ένα ειδικό ρολόι για να τιμήσει αυτήν την επέτειο. Συνδυάζοντας την τέχνη της εικονογράφησηςμε την τέχνη της ωρολογοποιίας αυτός ο απίστευτος φόρος τιμής στο Snoopy οδηγεί το OMEGA Speedmaster σε ένα νέο σχεδιαστικόεπίπεδο.

Το αγαπημένο beagle κατέχει έναν εξέχοντα ρόλο στο ρολόι,εμφανιζόμενο αρχικά σαν χαραγμένο έμβλημα στο μπλε υποκαντράν που βρίσκεται στην ώρα 9. Εδώ εμφανίζεται να φοράει τη διάσημη στολή του αστροναύτηόπως

ακριβώς και στην ασημένια καρφίτσα που οι αστροναύτες της NASA προσφέρουν ως βραβείο εξαιρετικήςπροσφοράς.

Το καντράν του ρολογιού είναιαπό ασήμι και χαραγμένο με laser σε Ag925. Περιλαμβάνει ακόμη δύο μπλε υποκαντράν καθώς και μπλε δείκτες και ενδείξεις ώρες από PVD.

Στην πίσω όψη όμως είναι πουαρχίζει η πραγματική διασκέδαση! Αυτή τη φορά, o Snoopy έχει μπει σε τροχιά, με τονεικονογραφημένο θάλαμο Διοίκησης και Υπηρεσίας (CSM) να κινείται επάνω σε ένανμαγικό δείκτη. Όταν ο χρονογράφος των δευτερολέπτων είναι σε λειτουργία, ο Snoopy κάνει ένα ταξίδι στημυστηριώδη άλλη πλευρά της σελήνης – όπως το πλήρωμα του Apollo 13 – κι εμείς βλέπουμε τηνεπιφάνεια της σελήνης να λαμπυρίζει μέσα από το κρύσταλλο σαπφείρου καθώς έχειχρησιμοποιηθεί μια μεταλλικήμικρο-κατασκευή. Στο βάθος αυτής της απεικόνισης, βλέπουμε μια εικόνα τουπλανήτη μας. Αυτός ο Γήινος δίσκος περιστρέφεται μια φορά ανά λεπτό, σεσυγχρονισμό με το μικρό δείκτη των δευτερολέπτων του ρολογιού και συμβολίζει την ακριβή περιστροφή της Γης.Η θρυλική φράση «Eyes on the Stars» φαίνεται γραμμένη επάνω στομαύρο ουρανό του διαστήματος.

Το σύστημα NAIAD LOCK εξασφαλίζει ότι όλες οι χαράξειςτης πίσω όψης της κάσας βρίσκονται ευθυγραμμισμένες στη σωστή θέση, συμπεριλαμβανομένηςτης ημερομηνίας του 1970 που η OMEGA έλαβε το Ασημένιο Βραβείο Snoopy όπως επίσης και τη μνεία στο Apollo 13 που κινδύνευσε την ίδια χρονιά.

Υπογραμμίζοντας την υπέρτατη προσοχή της OMEGA στη λεπτομέρεια, το μπλε λουράκι του ρολογιού από υλικό νάιλον ταιριάζει απόλυτα με όλα τα άλλα μπλε στοιχεία του ρολογιού κι επιπλέον αποτυπώνει την πορεία της αποστολής Apollo 13, ανάγλυφα στη φόδρα του. Αυτό το λουράκι είναι προσαρτημένο στην κάσα των 42 mm από ανοξείδωτο ατσάλι, που είναι εμπνευσμένη από το στιλ της 4ης γενιάς των Speedmaster (πρόκειται για τα μοντέλα που φορέθηκαν πρώτη φορά στο φεγγάρι το1969). Η ταχυμετρική κλίμακα, με το θρυλικό «Dot over Ninety», αποτυπώνεται με λευκό χρώμα από κεραμικό επάνω στο μπλε κεραμικό [ZrO2] δαχτυλίδι της στεφάνης.

Σε μιαυπέρτατη επίδειξη δεξιοτήτων στην ωρολογοποιία, το Speedmaster “Silver Snoopy Award” 50η Επέτειος, κινείται με το μηχανισμό OMEGA Co-Axial Master Chronometer Calibre 3861. Αυτός ο ριζοσπαστικός μηχανισμός έχει οδηγήσει τοθρυλικό Moonwatch σε νέα στάνταρ υπεροχής, με την αντι-μαγνητική καινοτομία όπως επίσηςκαι την πιστοποίηση Master Chronometer από τη METAS.

Το ρολόι έχει την πενταετή εγγύηση της OMEGA και δε θαέχει περιορισμένη παραγωγή. Οι ανυπόμονοι fans θα αποκτήσουν το ρολόι μέσα στηδικό του κουτί παρουσίασης Apollo 13 μαζί με το ειδικόπανί καθαρισμού, την μπροσούρα του κι έναν μεγεθυντικό φακό για να απολαμβάνουνκάθε μια από τις λεπτομέρειές του.

Keywords
Τυχαία Θέματα