Η NASA μετονομάζει την έδρα της προς τιμήν της πρώτης μαύρης γυναίκας μηχανικού

Η NASA προχωράει σε αλλαγή του ονόματος των κεντρικών γραφείων της που βρίσκονται στην Ουάσινγκτον, για να τιμήσει την πρώτη αφροαμερικανή γυναίκα μηχανολόγο που εργάστηκε στην Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος των Ηνωμένων Πολιτειών, την Mary Jackson.

Σύμφωνα με το BBC, ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυπηγικής και Διαστήματος, δήλωσε σε ανακοίνωση που εκδόθηκε τη Τετάρτη, 24 Ιουνίου:

"Η Mary Jackson ήταν μέλος μιας πολύ σημαντικής ομάδας γυναικών που βοήθησαν τη NASA να στείλει Αμερικάνους αστροναύτες στο διάστημα.

Η Mary ποτέ δεν αποδέχτηκε την υπάρχουσα κατάσταση των πραγμάτων, ιδιαίτερα όσον αφορά κοινωνικά ή πολιτικά ζητήματα. Συνέβαλε στο να ανοίξουν νέοι δρόμοι και να δοθούν ευκαιρίες σε αφροαμερικανούς και σε γυναίκες στον χώρο της μηχανολογίας και της τεχνολογίας. "

Η κίνηση αυτή έγινε εν μέσω μιας περιόδου ταραχής για τις ΗΠΑ αλλά και για τον κόσμο, λόγω της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ στην Μινεάπολη. Η δολοφονία αυτή προκάλεσε διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, οι οποίες αφορούν την ισότητα των ανθρώπων και τον τερματισμό του ρατσισμού.

Η Mary Jackson προσλήφθηκε το 1951 από την Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Αεροναυτικής, την οποία διαδέχθηκε η Nasa το 1958. Η Mary ήταν μαθηματικός και μηχανικός αεροδιαστημικής και εργάστηκε μέχρι το 1985 για την NASA, όταν συνταξιοδοτήθηκε.

Πέθανε τον Φεβρουάριο του 2005 σε ηλικία 83 ετών. Η ίδια αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το βιβλίο, Hidden Figures που αργότερα έγινε ταινία.

Keywords
Τυχαία Θέματα