Γκάγκα: Στις 27 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί στο "Σωτηρία''

Στις 27 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί υγειονομικών στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπως επιβεβαίωσε η Μίνα Γκάγκα, Πνευμονολόγος-Διευθύντρια 7ης Πνευμονολογικής κλινικής Νοσοκομείο «Σωτηρία».

«Αν όλα πάνε καλά, από το νοσοκομείο Σωτηρία θα εκκινήσουν οι εμβολιασμοί στη χώρα», είπε η κ. Γκάγκα, προσθέτοντας ότι «έχει ζητηθεί από τους υγειονομικούς να δηλώσουν ποιοι θέλουν να κάνουν το εμβόλιο».

Σύμφωνα με την Πνευμονολόγο έχουν δηλώσει όλοι «ναι», τονίζοντας ότι «είναι ο μόνος τρόπος να προστατευθούμε όλοι».

Με τη σειρά του, ο καθηγητής Φαρμακολογίας Δημοκρίτειου Ευάγγελος Μανωλόπουλος είπε ότι δεν θα έχουμε 2 εκατ. εμβόλια κάθε μήνα από τον Ιανουάριο, καθώς ακόμα είναι πολύ περιορισμένα τα εμβόλια και τα μόνα που έχουν πάρει έγκριση μέχρι στιγμής είναι της Pfizer/BioNTech και της Moderna.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένει την συνάντηση της Επιτροπής για τα Φάρμακα Ανθρώπινης Χρήσης (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) η οποία θα πραγματοποιηθεί εκτάκτως στις 21 Δεκεμβρίου ώστε ο ΕΜΑ να γνωμοδοτήσει για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech «απελευθερώνοντας» το εμβόλιο στα 27 κράτη μέλη.

Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εφόσον εγκριθεί το εμβόλιο οι εμβολιασμοί σε όλη την ΕΕ θα ξεκινήσουν στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου.

Πόσο κοστίζει το κάθε εμβόλιο στην ΕΕ

Η Κομισιόν έχει δηλώσει ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει τις τιμές που καταβάλλονται για κάθε εμβόλιο κορονοϊού. Ομάδες πολιτών και ευρωβουλευτές έχουν ζητήσει εδώ και μήνες από την Επιτροπή να αποκαλύψει τα πόσα.

Όλα αυτά μέχρι και την Πέμπτη (17/12). Η υφυπουργός Προϋπολογισμού του Βελγίου, Eva De Bleeker, δημοσίευσε ένα tweet και αποκάλυψε, χωρίς να το θέλει, την τιμή κάθε εμβολίου που αγόρασε η Ε.Ε. και πόσα θα δαπανήσει το Βέλγιο συνολικά για τα εμβόλια. Το tweet διαγράφηκε, ωστόσο το print screen κρατήθηκε.

Σύμφωνα λοιπόν με το print screen, η Ε.Ε. δαπανά μεταξύ 1,78 € και 18 $ ανά εμβόλιο κορονοϊού. Η τιμή ανά δόση που αναφέρεται για καθένα από τα έξι εμβόλια ήταν η εξής:

BioNTech/Pfizer: €12 Moderna: $18 Oxford/AstraZeneca: €1.78 Johnson & Johnson: $8.50 Sanofi/GSK: €7.56 CureVac: €10

Τι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ LOCKDOWN: Τι ισχύει για τους νέους περιορισμούς ΕΡΓΑΣΙΑ: Τι ισχύει για το επίδομα αναστολής και τα επιδόματα ανεργίας ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Που στέλνω SMS και οι κωδικοί - Με τεστ η είσοδος στη χώρα ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ: Ποιες επιχειρήσεις κλείνουν και ποιες μένουν ανοιχτές ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Η επιδημία στην Ελλάδα σε αριθμούς ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ: Πόσα άτομα επιτρέπονται σε αυτοκίνητα IX, και ταξί Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα