Γιατί αξίζει να βάλεις στόχο τις παράλληλες σπουδές

Με δεδομένο οτι σήμερα οι νέοι άνθρωποι γνωρίζουν οτι θα χρειαστεί να κάνουν στροφή στην καριέρα τους πάρα πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ζωής τους , αναζητούν διαρκώς να δώσουν στις σπουδές τους κατευθύνσεις που συνδυάζουν περισσότερα απο ένα γνωστικά αντικείμενα. Σε αυτή την ανάγκη ανταποκρίνεται το Deree – The American College of Greece με το πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών, προτείνοντας στους φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων έναν δεύτερο κύκλο σπουδών στο Deree, είτε για πλήρες

πτυχίο (major) ή για μία υποειδικότητα (minor). Ανάλογα με το πεδίο σπουδών και τα ενδιαφέροντα, κάθε φοιτητής μπορεί να επιλέξει το επίπεδο και τον τομέα όπου θα εμβαθύνει τις γνώσεις του.

Την ευκαιρία αυτή ήδη έχουν αδράξει τον τελευταίο χρόνο, 1.046 φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων, οι οποίοι κάνουν παράλληλες σπουδές στο Deree από τους οποίους οι 322 είναι υπότροφοι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ο αριθμός αυτός από μόνος του δείχνει ότι οι παράλληλες σπουδές αποτελούν μια επιλογή που το τελευταίο διάστημα «κερδίζει» όλο και περισσότερους φοιτητές, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Κι αυτό γιατί στο σύγχρονο μοντέλο εργασίας δεν αρκεί η κατοχή ενός μόνο πτυχίου, χωρίς κάποια επιπρόσθετη εξειδίκευση. Ως εκ τούτου, πολλοί είναι εκείνοι που στρέφονται στις παράλληλες σπουδές προκειμένου να αποκτήσουν ταυτόχρονα δύο πτυχία που θα τους καταστήσουν ελκυστικούς στους head hunters, αναβαθμίζοντας τα skills που θα τους κάνουν να ξεχωρίσουν.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προσφέρει σε φοιτητές των ελληνικών δημόσιων ιδρυμάτων που έχουν διακριθεί για την ακαδημαϊκή τους επίδοση την ευκαιρία να σπουδάσουν παράλληλα στο Deree για μία υποειδίκευση.

Οι φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων που επιλέγουν το πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών στο Deree προέρχονται από όλες τις πανεπιστημιακές σχολές της Ελλάδας και μπορούν να κάνουν πολλούς και ποικίλους συνδυασμούς. Για παράδειγμα, ένας φοιτητής Νομικής ή σχολών του Πολυτεχνείου μπορεί να σπουδάσει παράλληλα Marketing στο Deree, ή ένας φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων μπορεί να πάρει από το Deree πτυχίο Ψυχολογίας.

Αν ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία εκείνων που θέλουν να πραγματοποιήσουν παράλληλες σπουδές, το Deree σε διευκολύνει να το καταφέρεις με τους εξής τρόπους:

Προσφέρει ελαστικό ωράριο μαθημάτων ώστε να διευκολύνει τους φοιτητές. Προσφέρει τη δυνατότητα μεταφοράς ακαδημαϊκών μονάδων από το δημόσιο πανεπιστήμιο στο Deree με αναγνώριση μαθημάτων στα οποία ο φοιτητής έχει επιτύχει, μετά από αξιολόγηση. Έτσι, μειώνεται η διάρκεια φοίτησης για την απόκτηση πτυχίου από το Deree. Διαθέτει ένα ευρύ πρόγραμμα υποτροφιών και οικονομικής στήριξης, που προσφέρει βοήθεια στο 90% των αιτούντων.

Πραγματοποιώντας παράλληλες σπουδές στο Deree έχεις μια σειρά από πλεονεκτήματα, όπως:

Δύο εκπαιδευτικά συστήματα προς όφελός σου: Η έκθεση και στα δύο εκπαιδευτικά συστήματα, το αμερικανικό και το ελληνικό, εφοδιάζει τον φοιτητή με ικανότητες που βοηθούν στην ένταξή του στην αγορά εργασίας τόσο σε τοπικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, το Deree εξοικειώνει τον φοιτητή με το αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα, κάτι που σημαίνει: ενεργή συμμετοχή στο μάθημα, εργασία με case studies, ομαδικές εργασίες και έρευνα, υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκά προγράμματα και πλήθος δραστηριοτήτων, εκπαίδευση σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις. Εξοικείωση με την αγγλική γλώσσα, αφού όλα τα μαθήματα διδάσκονται στα αγγλικά. Πρόσβαση σε καθηγητές υψηλού επιστημονικού επιπέδου που θα σου προσφέρουν άρτια ακαδημαϊκή καθοδήγηση. Σπουδάζεις σε ένα διεθνές περιβάλλον, με συμφοιτητές από 78 χώρες! Μπορείς να φύγεις για σπουδές στο εξωτερικό, σε συνεργαζόμενα με το Deree πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, μέσω του προγράμματος Study Abroad. Μπορείς να κάνεις πρακτική άσκηση στο εξωτερικό, δουλεύοντας σε πολυεθνικές εταιρείες-κολοσσούς εκτός Ελλάδας. Μπορείς να απευθυνθείς σε υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού μέσα στο Κολλέγιο που θα σε βοηθήσουν να: επιλέξεις μεταπτυχιακό ή/και επαγγελματικό κλάδο, να συντάξεις σωστά και στοχευμένα το CV σου, να προετοιμαστείς για επαγγελματικές συνεντεύξεις. Μπορείς να πάρεις μέρος σε επαγγελματικές εκθέσεις και business events ώστε να συναντήσεις εκπροσώπους της αγοράς και να κάνεις networking. Aκόμη, μπορείς να βρεις ευκαιρίες εργασίας full ή part-time απασχόλησης μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του γραφείου Career Services και των social media. Έχεις πρόσβαση σε ένα ισχυρό δίκτυο αποφοίτων, με περισσότερα από 59.000 μέλη σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, οι απόφοιτοι του Aμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος δουλεύουν σε περισσότερο από το 71% των top brands παγκοσμίως!

Μάθε περισσότερα για το πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα