Γιάννης Σμαραγδής: "Ο 'Καποδίστριας' θα είναι το τέλος μου ως σκηνοθέτης"

Πρεμιέρα έκανε ο Γιώργος Κουβαράς στο ERTNews με την εκπομπή «Στο κέντρο» και πρώτος καλεσμένος του ήταν ο Γιάννης Σμαραγδής.

Ο μεγάλος σκηνοθέτης μίλησε για τις ταινίες του, που κατάφεραν να μπουν στο Netflix, αλλά και την νέα ταινία που ετοιμάζει, τον "Καποδίστρια".

«Δεν το περιμέναμε και όταν έστειλαν ένα μέιλ και ζήτησαν την ταινία "Ελ Γκρέκο", νομίζαμε ότι ήταν ψεύτικο. Και ως εκ τούτου βάλαμε μια συνεργάτιδά μας να πάρει στο

Netflix να το επιβεβαιώσει. Στείλαμε ένα μέιλ, τους είπαμε ότι είναι ταινία 16 χρόνων και γιατί τη θέλουν και είπαν “Γιατί είναι μια μεγάλη ταινία”», είπε αρχικά.

«Ο θεατής περιμένει όταν ξέρει ποιος το κάνει, εμένα εν προκειμένω, να δει όχι αυτό που φαίνεται, αλλά αυτό που δεν φαίνεται. Το κοινό έχει μια βάση. Περιμένουν να δουν από ποια γωνία θα το δεις αυτό. Τα πολλά εισιτήρια δεν με ενδιαφέρουν. Δεν το σκέφτομαι όταν κάνω μια ταινία. Τα έργα δεν ανήκουν σε εμένα αλλά στην πατρίδα», συνέχισε.

«Είναι θαύμα ότι βρίσκω χρηματοδότηση για τις ταινίες», είπε ακόμη, επισημαίνοντας τις δυσκολίες που συναντά κανείς ασκώντας την κινηματογραφική τέχνη.

Πότε ξεκινούν τα γυρίσματα για τη νέα του ταινία

«Ξύπνησα ένα πρωί, ήταν η γυναίκα δίπλα μου και της αφηγήθηκα ό,τι είδα στον ύπνο μου. Είναι αυτό που είδαν οι θεατές. Μου είπε η γυναίκα μου να το γράψω και το έγραψα. Πήγα στον Αγγελόπουλο και του το είπα. Μου είπε αν το ήθελα για σινεμά ή τηλεόραση. Αυτό το φιλμ που στη βιβλιογραφία μου δεν το βάζουν, ενώ είναι η καλύτερή μου ταινία αυτή. Αυτό με έβαλε σε αυτή τη θεματολογία ενώ τότε ήμουν στις μόδες. Το οφείλω στην ΕΡΤ! Μόλις εμφανίστηκε, έλαμψε.

Το κοινό είναι πάντα έτοιμο. Πρέπει τα έργα αυτά να δημιουργούν μια εσωτερική δόνηση για να παίξουν στην τηλεόραση. Είμαι 77 ετών και θέλω να πιστεύω πως ο “Καποδίστριας” θα είναι το τέλος μου ως σκηνοθέτης. Το καστ έχει επιλεχθεί αλλά μου λείπουν κάποια χρήματα. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο!».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα