Για να εργαστεί κανείς σε καταστήματα τυχερών παιγνίων, πρέπει να μην έχει καταδίκη για αδικήματα

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο αναμορφώνεται η νομοθεσία για τους όρους λειτουργίας των καταστημάτων πωλήσεως οινοπνευματωδών ποτών και κέντρων διασκεδάσεως αλλά και σε εκείνα που φιλοξενούνται τυχερά παίγνια.

Σύμφωνα με Προεδρικό Διάταγμα για να μπορεί κανείς να εργαστεί σε αυτά τα κέντρα πρέπει να πάρει άδεια από την αστυνομία, και να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.

Επίσης, βασική προϋπόθεση, να μην έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για σειρά αδικημάτων.

Συγκεκριμένα, δεν

πρέπει να έχει καταδικαστεί για εγκλήματα κατά της ζωής ή της σωματικής ακεραιότητας από πρόθεση, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις,εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, εγκλήματα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής,εμπορίας ανθρώπων, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή,εγκλήματα του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών (ναρκωτικά) και έχουν βεβαιωθεί σε βάρος τους τέσσερις παραβάσεις για πώληση ή διάθεση αλκοολούχων ποτών σε ανήλικους.

Στην κατηγορία των τυχερών παιγνίων εντάσσονται όλα όσα έχουν χαρακτηριστεί ως «μικτά παίγνια» ή «τυχερά παίγνια», σύμφωνα με τις διατάξεις του β.δ. 29/1971.

Όπως προσβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα, όσοι εργάζονται χωρίς να έχουν λάβει την προβλεπόμενη άδεια από την Αστυνομία άλλα και οι εργοδότες που απασχολούν προσωπικό που δεν έχει την προβλεπόμενη άδεια, τιμωρούνται με φυλάκιση έως 5 ετών και πρόστιμο μέχρι 5.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Για να εργαστεί κανείς σε καταστήματα τυχερών παιγνίων,πρέπει να μην έχει καταδίκη για αδικήματα