Για 3 χρόνια ακόμα η σύμπραξη This is Athens - νέοι όμιλοι στη συμμαχία

Το απόλυτα επιτυχημένο μοντέλο, πρότυπο όπως το χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, το This is Athens, όχι μόνο ανανεώθηκε για 3 ακόμη χρονιά ως εγχείρημα, αλλά ενδυναμώθηκε κιόλας με την προσθήκη τριών νέων ομίλων: Λάμψα (ξενοδοχεία Μ. Βρετανία και King George), Ιονική (ξενοδοχείο Hilton Αθηνών) και Λάμδα (τη μεγάλη επένδυση για το Ελληνικό).

Πριν από λίγο στην Αθήνα, η τετραμερής σύμπραξη: Δήμος Αθηναίων, ΣΕΤΕ, Aegean και Διεθνώς αερολιμένας Αθηνών, έκαναν έναν μικρό απολογισμό για τα τρία χρόνια λειτουργίας της σύμπραξης, που σκοπό έχει να αναβαθμίσει τουριστικά την Αθήνα, επισημαίνοντας δε και κάποια στοιχεία που πρέπει να χαρακτηρίζουν την ανανέωση του εγχειρήματος για 3 ακόμη χρόνια.

“Το ζητούμενο είναι η συνεργασία. Αποφασίσαμε να παράξουμε δουλειά. Το προϊόν της Αθήνας έχει βελτιωθεί σημαντικά. Φέτος θα έχουμε περίπου 5,5 εκατ. επισκέπτες, από 2,6 εκατ. που είχαμε πριν από τρία χρόνια,” είπε ο Γιάννης Παράσχης, CEO του αεροδρομίου Αθηνών και συνέχισε λέγοντας ότι “δεν είναι δεδομένο ότι θα συνεχιστεί αυτή η αύξηση με τέτοιο ρυθμό. Μια σειρά από παράγοντες βοήθησαν την Αθήνα να γίνει προορισμός. Η επίσκεψη των πόλεων έχει γίνει in. Αλλαξαν οι προτιμήσεις και πρέπει να κάνουμε περισσότερα για τον προορισμό. Ως αεροδρόμιο πήραμε πολλές πρωτοβουλίες και προβάλαμε την Αθήνα διεθνώς και αρκετές καμπάνιες.”

Για τον Ευτύχιο Βασιλάκη, πρόεδρος της Aegean, “η συνεργασία αλλάζει τα δεδομένα και ύστερα από τρία χρόνια έχουμε τρία νέα στοιχεία: πρώτον ότι δεσμευόμαστε για τρία ακόμη χρόνια ότι θα συνεχίσουμε μαζί, δεύτερον ότι θα συνεργαστεί η Marketing Greece με τις εταιρείες προβολής του Δήμου Αθηναίων και τρίτον ότι έχουμε τρεις ακόμη ομίλους μαζί μας.”

Ο Γιώργος Καμίνης, δήμαρχος Αθηναίων που δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές, υποστήριξη ότι “η Αθήνα πρέπει πρώτα να γίνει ελκυστική για τον κάτοικο της πόλης και έπειτα για τον τουρίστα. Οφείλουμε να προλαμβάνουμε τα προβλήματα και να τα επιλύουμε πριν γίνουν φαινόμενα όπως η Airbnb, που έχει ως αποτέλεσμα το Κουκάκι από περιοχή των αστών να γίνει περιοχή των τουριστών. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει τη λύση σε αυτό το φαινόμενο, όπως και στη βία, τα ναρκωτικά, το άσυλο. Δεν μπορούμε να μιλάμε για τουρισμό, όταν υπάρχουν τέτοια προβλήματα.”

“Στην Αθήνα αργήσαμε αλλά ξεκινήσαμε,” τόνισε ο Γιάννης Ρέτσος. “Τοπική αυτοδιοίκηση, εταιρείες και φορείς συνεργαζόμαστε. Αυτό είναι το ζητούμενο. Ως ΣΕΤΕ γυρίζουμε όλη την Ελλάδα με 19 επισκέψεις. Θέλουμε να θέσουμε τους πολίτες και ενόψει εκλογών μπροστά στο ερώτημα που θα πρέπει αν απευθύνουν στους υποψήφιους δημάρχους, για το ποια είναι η θέση τους για τον τουρισμό.”

Για τον Γιώργο Καμίνη πρέπει να υπάρχει ισόρροπη ανάπτυξη ανάμεσα στο κέντρο που είναι η οικονομική δραστηριότητα και στις γειτονιές που μένει ο κόσμος, ώστε να διαχέονται τα οφέλη.

Ο Γιάννης Παράσχης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν εφηύραν τον τροχό με αυτή τη σύμπραξη, κάνοντας πράγματα που κάνουν όλες οι μητροπολιτικές πόλεις της Ευρώπης. “Κάνουμε τα αυτονόητα. Συνεργαζόμαστε όλοι σε αυτό που λέμε προϊόν πόλης. Πρέπει να βάλουμε και νέα προϊόντα για την Αθήνα, όπως να ενδυναμώσουμε το Πάσχα, τόσο για τους ορθόδοξους άλλων κρατών από την Ανατολική Ευρώπη, όσο και για τους δυτικούς, για να γνωρίσουν το έθιμο.”

Το στίγμα για την επόμενη μέρα το έδωσε ο Ευτύχιος Βασιλάκης, υπογραμμίζοντας ότι “πρέπει να προωθηθεί η συνεργασία. Οι ιδιώτες μεταξύ μας θα πρέπει να συνεργαστούμε καλύτερα και να καθίσουμε όλοι μαζί στο τραπέζι και να βάζουμε χρήματα όχι επειδή μας το επιβάλλουν, αλλά επειδή το θέλουμε. Πισωγυρίσματα δεν πρέπει να έχουμε. Είμαστε σε καλό δρόμο.”

Καταλήγοντας, ο Γιάννης Ρέτσος θεωρεί ότι το This is Athens πρέπει να αποτελέσει πρότυπο που να μεταφερθεί αυτούσιο και να εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, ώστε να γίνουν προορισμοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα
This,Athens -