Γερμανία: Η διαχείριση της κρίσης ευνοεί τους Χριστιανοδημοκράτες

H διαχείριση κρίσης του κορονοϊού από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας έχει ευρεία αποδοχή, αλλά επωφελούνται μόνο Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), όχι όμως και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD).

Έτσι, σύμφωνα με δημοσκόπηση της κυριακάτικης Bild, τα δύο συντηρητικά κόμματα (CDU/CSU) αυξάνουν το ποσοστό τους κατά 4% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση,

το οποίο ανέρχεται πλέον στο 37%. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό τους από τον Σεπτεμβρίου του 2017 και έχουν κερδίσει εντός των τελευταίων πέντε εβδομάδων 13%.

Παρά τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) έχουν απώλεια 1% και το ποσοστό τους ανέρχεται στο 17%. Οι Πράσινοι έχουν επίσης απώλειες της τάξεως του 2% και τους ακολουθούν με 16%.

Το χειρότερο αποτέλεσμα από το 2017 καταγράφει η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), της οποίας το ποσοστό είναι 10% ( πτώση 1% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση).

Σταθερό παραμένει και το ποσοστό του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) με 9%. Οι Φιλελεύθεροι (FDP) παραμένουν στο 6%, δηλαδή μόλις 1% παραπάνω από το όριο εισόδου στην Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα