Γεννηματά: Και στο θέμα της Εκκλησίας Τσίπρας, Μητσοτάκης και Καμμένος πάνε μαζί

Επίθεση στα συγκυβερνώντα κόμματα, αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση, εξαπέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά με αφορμή τη συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου για την εκκλησιαστική περιουσία και τη μισθοδοσία των ιερέων, σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΣΥ.

"Για μια ακόμη φορά σε ένα σημαντικό θέμα όπως οι σχέσεις Εκκλησίας κράτους, γίνονται προεκλογικοί χειρισμοί που θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται ότι αντιμετωπίζουν.

Ήδη πρώτο θύμα είναι ο λαϊκός κλήρος. Δεν είναι τυχαίο ότι και

σε αυτό το θέμα Τσίπρας Μητσοτάκης και Καμμένος πάνε μαζί", δήλωσε ειδικότερα η κ.Γεννηματά.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης της ΔΗΣΥ βρέθηκε η συνταγματική αναθεώρηση. Το Κίνημα θα εκροσωπήσουν στην επτιροπή Αναθεώρησης της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Θοδωρής Παπαθεοδώρου. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε απόλυτη ομοφωνία στην ΚΟ ως προς τη γραμμή συμμετοχής στην επιτροπή και ψήφισης των προς αναθεώρηση άρθρων που κρίνονται σε προοδευτική κατεύθυνση χωρίς προϋποθέσεις. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι τελικώς και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος ήρε τις αντιρρήσεις του ως προς το να προτείνει το ΚΙΝΑΛ την αναθεώρηση και του άρθρου 16 προς την κατεύθυνση δημιουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα