Γενικά βελτιωμένος καιρός την Τετάρτη - Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Γενικά βελτιωμένος θα είναι σήμερα ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με ψύχρα το πρωί στα κεντρικά και βόρεια αλλά και άνοδο της θερμοκρασίας το μεσημέρι. Η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ που τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης φαίνεται χαρακτηριστικά το ψυχρό μέτωπο που ήδη απομακρύνεται

ανατολικότερα ενώ προς την περιοχή μας επεκτείνεται το πεδίο υψηλών πιέσεων της κεντρικής Μεσογείου. Οι θερμοκρασίες σε όλη την ηπειρωτική Ευρώπη κυμαίνονται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά.

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί παρατηρούμε ότι ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στη χώρα μας με δυτικούς βορειοδυτικούς ανέμους 5 με 6. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 βαθμούς στα βόρεια στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 20 με 22 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός ενώ πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 8 Μαΐου 2013 εμφανίστηκε υδροσίφωνας στη Κεφαλονιά

Keywords
Τυχαία Θέματα