Γαλλία: Η αποδυνάμωση της συμφωνίας με το Ιράν θα επιδεινώσει την κατάσταση στην περιοχή

Κατά της αποχώρησης των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν τάχθηκε η γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Φλορένς Παρλί, η οποία προειδοποίησε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα οδηγούσε σε επιδείνωση της κατάσταση σε μία περιοχή που μαστίζεται από εντάσεις.

Η Παρλί, επεσήμανε ότι μπορεί μεν η συμφωνία να μην είναι τέλεια, όμως έχει επιτύχει την αναστολή του πυρηνικού, στρατιωτικού προγράμματος του Ιράν και οι Ιρανοί την σέβονται.

"Η συμφωνία της Βιένης του 2015 δεν είναι τέλεια, αλλά επέτρεψε την

αναστολή του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος και η αποδυνάμωσή της θα ήταν επιβαρυντικός παράγοντας σε μια ιδιαίτερα εύφλεκτη περιοχή", τόνισε η Παρλί.

Ο αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα την απόφασή του σχετικά με την παραμονή ή όχι των ΗΠΑ στη συμφωνία, την οποία έχει επικρίνει επανειλημένα.

Τα μέρη που έχουν συνυπογράψει τη συμφωνία, ασκούν πιέσεις στον αμερικανό Πρόεδρο για μη αποχώρηση των ΗΠΑ, όμως άγνωστο παραμένει το αν οι πιέσεις αυτές έχουν αποτέλεσμα.

Ο Τραμπ ζητά περαιτέρω μέτρα από το Ιράν, καθώς θεωρεί αυτά που ήδη έχουν ληφθεί ως ανεπαρκή, προκειμένου να υπογράψει την νέα άρση των κυρώσεων, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 12 Μαΐου.

Keywords
Τυχαία Θέματα