Γ. Βασιλειάδης: Διαφάνεια και λογοδοσία στην λειτουργία των ομοσπονδιών, ενίσχυση του ελεγκτικού ρόλου της ΕΕΑ

Λειτουργία των ομοσπονδιών με «απόλυτη διαφάνεια και λογοδοσία» και ενίσχυση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ώστε «να μπορεί να ασκεί τον πραγματικό ελεγκτικό της ρόλο και να προλαμβάνει φαινόμενα που ταλάνισαν τον Ελληνικό αθλητισμό» αποτελούν τους στόχους του νέου αθλητικού νομοσχεδίου σύμφωνα με τον Γιώργο Βασιλειάδη.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι η κατάσταση του αθλητισμού σήμερα «απέχει έτη φωτός από το διαλυμένο σύστημα της «παράγκας» που παραλάβαμε το 2015 προκαλώντας μάλιστα την εισηγήτρια της ΝΔ Άννα Καραμανλή να πει έστω και μία φορά δημόσια την

λέξη «παράγκα».

Ο Γ. Βασιλειάδης υπερασπίστηκε την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις εκλογές στις ομοσπονδίες, καθώς και την αύξηση της ποσόστωσης φύλου παρατηρώντας ότι «με ευχολόγια δεν πάμε μπροστά» κι ότι πρέπει να κοπεί ο «γόρδιος δεσμός». Επεσήμανε ιδιαίτερα την κατάργηση της ψήφου δια εξουσιοδότησης στις ομοσπονδίας, ενώ σημείωσε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να «εκκαθαρίσει» τις ομοσπονδίες, αλλά να καθιερώσει κανόνες με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές των διεθνών οργανισμών.

Αποκλεισμός από αθλητικούς χώρους για όσους εμπλέκονται σε περιστατικά βίας

Ο Γ. Βασιλειάδης σχολίασε ακόμα ότι πρέπει να μπουν κανόνες που να διασφαλίζουν ότι άτομα που εμπλέκονται σε περιστατικά βίας στον αθλητισμό θα στερούνται την πρόσβαση στους αθλητικούς χώρους με την άσκηση της δίωξης εναντίον τους, αλλά κι ότι οι ομάδες που επιτρέπουν την πρόσβαση σε αυτά τα άτομα να βρίσκονται «προ των ευθυνών τους». Σχετικά με τον ιππόδρομο, ο Γ. Βασιλειάδης υπογράμμισε ότι επιδιώκεται ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας του σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση επέλεξε να διατηρήσει την «Φίλιππο Ένωση» σεβόμενη την ιστορία της.

Επεισόδιο μεταξύ της Ελ. Αυλωνίτου και της Χ. Κεφαλίδου

Επεισόδιο προκλήθηκε μεταξύ της εισηγήτριας του ΚΙΝΑΛ Χαράς Κεφαλίδου και της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ Ελένης Αυλωνίτου. Η Χ. Κεφαλίδου δεν τοποθετήθηκε επί της ουσίας του νομοσχεδίου καταγγέλλοντας την κυβερνητική πλειοψηφία γιατί την ώρα της επεξεργασίας του νομοσχεδίου συνεδρίαζε κι η Ολομέλεια της Βουλής για νομοσχέδιο αρμοδιότητας της ίδιας επιτροπής.

Η Ελ. Αυλωνίτου σχολίασε ότι η Χ. Κεφαλίδου δεν είχε να πει τίποτα «γιατί προφανώς είναι καλό το νομοσχέδιο» προκαλώντας την έντονη αντίδραση της εισηγήτριας του ΚΙΝΑΛ. Η Χ. Κεφαλίδου χαρακτήρισε «αήθη» τον τρόπο με τον οποίο τοποθετήθηκε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας ότι «ως δασκαλίτσα μας λέει ότι είμαστε αδιάβαστοι». Αυτή η παρέμβαση προκάλεσε με την σειρά της έντονη αντίδραση από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και δάσκαλο Γιάννη Στέφο που της ζήτησε να ανακαλέσει την προσβολή προς τους δασκάλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα