Φθιώτιδα: Ταυτοποιήθηκαν πέντε από τους οπαδούς που συμμετείχαν στο επεισόδιο της Τραγάνας

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Αττικής, υπόθεση πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, ληστείας και εμπρησμού οχήματος, στο οποίο επέβαιναν 5 οπαδοί της ΑΕΚ, τις πρώτες πρωινές ώρες, στις 5 Απριλίου, στο μετωπικό σταθμό διοδίων Τραγάνας Φθιώτιδας.

Ομάδα οπαδών περίπου 40-50 ατόμων που επέβαιναν σε μισθωμένα βανάκια έκλεισαν το Ι.Χ. στο οποίο επέβαιναν οι οπαδοί της ΑΕΚ που μετέβαιναν

στον αγώνα βόλεϊ γυναικών ΑΕΚ-Ολυμπιακός και τους τραυμάτισαν με καδρόνια και αιχμηρά αντικείμενα ενώ πυρπόλησαν και το αυτοκίνητο.

Δύο από τους επιβαίνοντες του Ι.Χ. σώθηκαν, τρέχοντας στα χωράφια. Έπειτα από συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, ταυτοποιήθηκαν πέντε από τους δράστες, οι οποίοι συμμετείχαν στην επίθεση. Πρόκειται για σεσημασμένους χούλιγκανς που έχουν απασχολήσει ξανά τις Αρχές για πληθώρα αδικημάτων.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, ληστεία, εμπρησμό, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και του νόμου περί βεγγαλικών, φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Οι τρεις παθόντες οπαδοί της ΑΕΚ διακομίσθηκαν για παροχή ιατρικής φροντίδας στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, προέκυψε ότι οι πέντε κατηγορούμενοι, επέβαιναν στα βανάκια και επιτέθηκαν πρώτοι στους παθόντες, πριν συνενωθούν με τα υπόλοιπα άτομα που επέβαιναν στα λεωφορεία.

Μετά το πέρας της επίθεσης, όλα τα άτομα που συμμετείχαν σε αυτή, επιβιβάστηκαν στα μισθωμένα βανάκια και λεωφορεία και πραγματοποιώντας αναστροφή, διέφυγαν μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λιβαδειάς - Θήβας - Ελευσίνας προς Αττική, προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Όπως διαπιστώθηκε, όλα τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες, είχαν μισθωθεί απογευματινές ώρες της προηγούμενης ημέρας, από εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων και λεωφορείων, περιοχών της Αττικής. Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, ενώ η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας συνεχίζεται προκειμένου να ταυτοποιηθούν και οι υπόλοιποι δράστες.

Keywords
Τυχαία Θέματα