Φωτογραφίες που μαρτυρούν την αλήθεια για το νερό στην Ινδία

Η Ινδία αντιμετωπίζει τη χειρότερη μέχρι στιγμής λειψυδρία στην ιστορία της, είναι γεγονός, εάν λάβει κανείς υπόψιν ότι 600 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν "υψηλή έως και ακραία" λειψυδρία και περίπου 200.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας ανεπαρκούς πρόσβασης σε πόσιμο νερό, αναφέρει η έκθεση που εκπόνησε το κυβερνητικό think tank - Εθνικό Ίδρυμα

για τη μεταμόρφωση της Ινδίας - γνωστό ως NITI Aayog.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση η λειψυδρία θα επιδεινωθεί, καθώς μέχρι το 2030 η ζήτηση νερού στη χώρα προβλέπεται διπλάσια από τη διαθέσιμη προσφορά, γεγονός που σημαίνει ότι εκατοντάδες άνθρωποι κινδυνεύουν με απόλυτη έλλειψη νερού. Υπολογίζεται επίσης ότι τουλάχιστον 21 μεγάλες πόλεις της χώρας είναι πιθανό να εξαντλήσουν τα υπόγεια ύδατα έως το 2020, κάτι που θα επηρεάσει τουλάχιστον 200 εκατομμύρια ανθρώπους.

Τα άσχημα νέα συνεχίζουν. Στοιχεία από ανεξάρτητους οργανισμούς επισημαίνουν ότι το 70% περίπου της χώρας είναι μολυσμένο, γεγονός που θέτει την Ινδία στην 120η θέση ανάμεσα σε 122 χώρες στον δείκτη ποιότητας των υδάτων.

Τουλάχιστον 550 άνθρωποι συνελήφθησαν την Τετάρτη (19/6) στην πόλη Κοϊμπατόρε επειδή έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας με άδεια μπουκάλια νερών έξω από τα κεντρικά γραφεία της τοπικής κυβέρνησης κατηγορώντας τους υπαλλήλους για αμέλεια και κακοδιαχείριση. Εντωμεταξύ, οι τέσσερις δεξαμενές που προμηθεύουν την πόλη Τσενάι, πρωτεύουσα της πολιτείας και έκτη μεγαλύτερη πόλη της Ινδίας, έχουν σχεδόν αδειάσει.

Οι ξηρασίες στην Ινδία είναι ένα φαινόμενο γνωστό και όχι πρωτοφανές. Η πόλη Τσενάι όμως είναι μία από τις πρώτες μεγάλες πόλεις που αντιμετωπίζουν τέτοια έλλειψη νερού, η οποία επιδεινώνεται από ένα συνδυασμό συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, του εθνικού καύσωνα και του κακού συνδυασμού.

Οι εποχιακές βροχοπτώσεις που φέρνουν ανακούφιση κάθε χρόνο στην Ινδία και την ανεφοδιάζουν με νερό, άργησαν φέτος να εμφανιστούν. Συνήθως ξεκινούν κάθε χρόνο την ίδια περίοδο, στις αρχές δηλαδή του Ιουνίου, και περνούν από όλη τη χώρα, αλλά φέτος, οι βροχοπτώσεις έχουν καθυστερήσει να εμφανιστούν πάνω από δύο εβδομάδες σε μερικές περιοχές.

Για παράδειγμα στην Τσενάι, περίμεναν να βρέξει την πρώτη Ιουνίου, αλλά ακόμα η βροχή δεν έχει κάνει την εμφάνισή της, σύμφωνα με το Μετεωρολογικό Τμήμα Ινδίας.

Φωτογραφίες φρίκης:

Keywords
Τυχαία Θέματα