Φωτιά στο Μάτι: Ματαιώθηκε η Ολομέλεια του Συμβουλίου Εφετών

Ελλείψει απαρτίας, ματαιώθηκε η Ολομέλεια του Συμβουλίου Εφετών σχετικά με τον ορισμό εφέτη - ειδικού ανακριτή για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Η Ολομέλεια επρόκειτο να συγκληθεί ύστερα από αίτηση της Β. Φύτρου, η οποία έχασε την οικογένειά της στη φωτιά. Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση του πληρεξουσίου δικηγόρου της, Β. Καπερνάρου, δεν εμφανίσθηκε ο απαιτούμενος αριθμός Δικαστών, για να αποφανθούν.

Μάλιστα, ο νομικός καταλήγει: «Εξ’ όσων γνωρίζω, για πρώτη

φορά τα τελευταία 30 – 40 έτη, ματαιώθηκε σύγκλιση της Ολομελείας του Εφετείου, και μάλιστα για τόσο σπουδαία υπόθεση, όταν αντιθέτως, σε παρόμοιες περιπτώσεις, όπως στην υπόθεση Siemens – Τσουκάτου, και περίπτωση «ΆΛΕΞ» στην Ημαθία, είχαν ανατεθεί σε Εφέτη – Ανακριτή. Όμως, παρά τα όσα ανωτέρω προαναφερθέντα, η Ολομέλεια του Συμβουλίου Εφετών, ματαιώθηκε ελλείψει απαρτίας. Δεν εμφανίσθηκε δηλαδή ο απαιτούμενος αριθμός Δικαστών, εκ των υπηρετούντων στο εν λόγω Δικαστήριο. Και ο Έλλην πολίτης διερωτάται:

- Τι συνέβη και ματαιώθηκε η προσδιορισθείσα Ολομέλεια του Εφετείου Αθηνών και πώς εξηγείται η απουσία του απαραιτήτου αριθμού των Δικαστικών Λειτουργών για την σχετική απαρτία ( σύμφωνα με το νόμο) και των οποίων η προσέλευση αποτελεί δεσμία υπηρεσιακή υποχρέωση;

- Πότε θα προσδιορισθεί η εκ νέου σύγκλιση της Ολομελείας;

- Ποιοι φοβούνται, να μη «καούν» από την πυρκαγιά στο « Μάτι» και ποιοι κρύβονται πίσω από, ενδεχομένως, έκνομες ενέργειες παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη και της υπονόμευσης του Κράτους Δικαίου;».

Να σημειωθεί πως η δικογραφία είχε «χρεωθεί» από τον περασμένο Μάρτιο στον 6ο τακτικό ανακριτή, ύστερα από την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος συνολικά 20 ατόμων για πλημμεληματικές πράξεις. Εμπρησμός από αμέλεια, ανθρωποκτονία απο αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως, σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως από υπόχρεους και μη, είναι οι τρεις πράξεις που κατά περίσταση έχουν αποδοθεί στους εμπλεκόμενους, ανάμεσά τους η τέως περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο πρώην γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Ιω. Καπάκης, οι δήμαρχοι Μαραθώνα και Ραφήνας, Ηλίας Ψινάκης και Ευάγγελος Μπουρνούς, ο κάτοικος Νταού Πεντέλης από τον οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά, καθώς και ανώτατοι αξιωματούχοι της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα