Φωτιά στη Φωκίδα: Σε ετοιμότητα για εκκένωση οι κάτοικοι δύο χωριών

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση, έκταση με χαμηλή βλάστηση ακόμη και σε ελαιώνες κοντά στα χωριά Κλήμα και Μαγούλα, του δήμου Δωρίδος, στο νομό Φωκίδος.

Η Πυροσβεστική έδωσε εντολή οι κάτοικοι του χωριού Μαγούλα να συγκεντρωθούν στην πλατεία του χωριού και να βρίσκονται σε ετοιμότητα για τυχόν μεταφορά τους, πάντα για προληπτικούς λόγους και για να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα από τους καπνούς, αφού στην πλειοψηφία τους είναι ηλικιωμένοι. Στην πλατεία βρίσκονται ήδη λεωφορεία

της Πολιτικής Προστασίας και ασθενοφόρο για παν ενδεχόμενο.

Επίσης στο χωριό Κλήμα έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι εφόσον χρειαστεί να συγκεντρωθούν και εκείνοι στην πλατεία του χωριού τους.

Από την έως τώρα πορεία του πύρινου μετώπου που είναι πολύ κοντά στους οικισμούς, εκτός ορίων των χωριών ένα κλειστό σπίτι που ανήκει σε έναν Αυστραλό, υπέστη ζημιές στην αυλή του και σε εξωτερικούς τοίχους.

Στο σημείο έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση για να προστατευτεί ο οικισμός. Μαζί με τις ενισχύσεις που έχουν φτάσει, συνολικά πλέον επιχειρούν 63 πυροσβέστες με 30 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροσκάφη Canadair, 2 αεροσκάφη PZL και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν δύο μηχανήματα έργου και δύο υδροφόρες ΟΤΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα