Εξαρθρώθηκε συμμορία που διακινούσε ναρκωτικά σε χώρους του Α.Π.Θ.

Οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες σε χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων, της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και αστυνομικών

της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., με αποτέλεσμα την εξάρθρωση συμμορίας που ενέχεται σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της επιχείρησης, πέντε αλλοδαποί ηλικίας 21 έως 32 ετών, και συγκεκριμένα δύο Σύροι, δύο Αλγερινοί και ένας Μαροκινός, οι οποίοι, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε χώρους εντός και πέριξ του Α.Π.Θ.

Επιπλέον, συνελήφθησαν δύο ακόμη αλλοδαποί ηλικίας 26 και 34 ετών και συγκεκριμένα ένας Σύρος και ένας Γεωργιανός, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν μικροδέματα κάνναβης, που προμηθεύτηκαν από μέλη της εν λόγω συμμορίας.

Συνολικά κατασχέθηκαν, δέματα και μικροδέματα κάνναβης συνολικού βάρους 152,35 γραμμαρίων, συνολικό χρηματικό ποσό 189 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών, τρία κινητά τηλέφωνα και ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι.

Σημειώνεται ότι δύο εκ των συλληφθέντων αντιστάθηκαν σθεναρά κατά την ακινητοποίησή τους από τους αστυνομικούς, ενώ από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ένα εκ των κατασχεθέντων κινητών τηλεφώνων είχε αφαιρεθεί από την κατοχή γυναίκας στο κέντρο της πόλης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα