Εξαδάκτυλος: "Αν κάνουμε τώρα lockdown θα ακούσουμε τις καμπάνες το Πάσχα"

Θετικός στην επιβολή ενός νέου γενικού lockdown εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Σε δηλώσεις του το πρωί της Τρίτης 9/2 στον ΣΚΑΪ, ο κ. Εξαδάκτυλος εξήγησε πως πρέπει να κάνουμε το lockdown τύπου Μαρτίου για να προλάβουμε να μη βρεθούμε μπροστά σε ένα τρίτο κύμα, που θα έχει κόστος και οικονομικό και στο σύστημα υγείας.

Lockdown
για να ακούσουμε καμπάνες το Πάσχα

«Προς τα τέλη Μαρτίου που θα έχουν προχωρήσει και οι εμβολιασμοί θα μπορούμε να είμαστε σε μια άλλη φάση» υποστήριξε ο κ. Εξαδάκτυλος και σημείωσε ότι ιδανικά το lockdown θα πρέπει να διαρκέσει 2-4 βδομάδες.

«Το καινούριο στέλεχος του κορονοϊού κινείται ταχύτερα, δεν έχουμε τα ίδια χρονικά περιθώρια.», τόνισε και προσέθεσε πως «αν κάνουμε τώρα lockdown, θα καταφέρουμε να ακούσουμε τις καμπάνες το Πάσχα».

Αν και ο ίδιος θεωρεί ότι μια καθολική απαγόρευση πρέπει να συμβεί το συντομότερο, είπε ότι η άποψη της επιτροπής για το lockdown είναι μειοψηφική.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ LOCKDOWN: Όλα τα νέα μέτρα ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Που στέλνω SMS και οι κωδικοί ΕΜΒΟΛΙΑ: Πώς κλείνω ραντεβού ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Τα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα ΜΑΣΚΕΣ: Πώς πρέπει να τις φοράμε Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού


Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα