Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου 2020: Οι υποψηφιότητες για την καλύτερη ταινία

Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου απονέμονται από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου στις καλύτερες ταινίες της χρονιάς στην Γηραιά Ήπειρο.

Οι νικητές προκύπτουν μετά από ψηφοφορία των μελών της Ακαδημίας. Η τελετή απονομής των 33ων Βραβείων θα γινόταν τον Δεκέμβριο στο Ρέικιαβικ, αλλά ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το Βερολίνο είναι στο επίκεντρο της υποψήφιας καλύτερης ευρωπαϊκής ταινίας για το

2020 «Berlin Alexanderplatz» του αφγανικής καταγωγής σκηνοθέτη Μπουχράν Κουρμπανί. Βασίζεται στο εμβληματικό μυθιστόρημα του Άλφρεντ Ντέμπλινγκ, που μετέφερε επίσης στη μεγάλη οθόνη ο Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ.

Μια άλλη υποψήφια ταινία που βασίζεται σε βιβλίο είναι το φιλμ «Μάρτιν Ίντεν» του Πιέτρο Μαρτσέλο, που στηρίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζακ Λόντον. Ο Ιταλός σκηνοθέτης έχει μεταφέρει την δράση από το Σαν Φρανσίσκο, στην Νάπολη του 20ου αιώνα.

Μία από τις ταινίες έκπληξη της χρονιάς που διεκδικεί το κορυφαίο βραβείο είναι το «Corpus Christi» του Πολωνού Γιαν Κομάσα. Είναι η ιστορία ενός νεαρού που από τις φυλακές ανηλίκων γίνεται ιερέας σε ένα μικρό χωριό με πολλά μυστικά. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία στις αίθουσες.

Το «Ούντινε» του Κρίστιαν Πέτζολντ ενθουσίασε τους θεατές στο περσινό φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου και χάρισε την Αργυρή Άρκτο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας στην Πάουλα Μπέερ. Η ταινία διηγείται την ιστορία μιας νύμφης των νερών που πρέπει να σκοτώσει έναν άνδρα που την προδίδει και να επιστρέψει στο νερό.

«Το Βαμμένο Πουλί» του Βάκλαβ Μαρχούλ είναι ένα από τα αουτσάιντερ για το κορυφαίο βραβείο. Έκανε πρεμιέρα στο 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Παρακολουθεί την ζωή ενός μικρού Εβραίου που προσπαθεί να επιβιώσει κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.

Το φιλμ «Άσπρο πάτο» του Δανού Τόμας Βίντερμπεργκ είναι ένα από τα φαβορί. Πρωταγωνιστούν τέσσερις φίλοι -καθηγητές σχολείου που αποφασίζουν να πίνουν σε σταθερή βάση και να δουν χάρις στο αλκοόλ διαφορετικά τη ζωή.

Όπως γράφει το euronews, τα βραβεία θα απονεμηθούν ψηφιακά το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, σε απευθείας μετάδοση από την έδρα της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου στο Βερολίνο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα