Εύα Καϊλή: Ποιους βάζει στο "κάδρο" στην πρώτη της δήλωση - Τι είπε για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της

Δυσκολεύτηκε να πιστέψει τις καταγγελίες σε βάρος της και την εμπλοκή της στο μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate που έφερε σεισμό στην καρδιά της ευρωπαϊκής δημοκρατίας, η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος μεταφέροντας όσα του είπε η ευρωβουλεύτρια από τις φυλακές όπου κρατείται.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο δικηγόρος της μετέφερε

όσα του είπε η Εύα Καϊλή, η οποία χαρακτήρισε ως "απολύτως ψευδές" το γεγονός ότι η ίδια είχε προσωπική ατζέντα και την πλάσαρε στις χώρες του Κόλπου, συμπεριλαμβανομένου του Κατάρ και πρόσθεσε πως από το 2019 "υπήρχαν συζητήσεις από την Κομισιόν, ότι θα πρέπει να ανοιχτεί και να αναπτύξει η ΕΕ εμπορικές σχέσεις με το Κατάρ, το Κουβέιτ και το Ομάν.

Μάλιστα, η Εύα Καϊλή έβαλε στο κάδρο τόσο τον Ύπατο Εκπρόσωπο για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ, αλλά και την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον, τονίζοντας πως όσα συνέβαιναν γίνονταν με γνώση της προέδρου του ΕΚ Ρομπέρτα Μέτσολα. "Ήταν οι άνθρωποι οι οποίοι πρώτοι πήραν την απόφαση να συνεργαστεί η ΕΕ με το Κατάρ. Δεν ήταν μία προσωπική απόφαση της Εύας Καϊλή", ανέφερε ο δικηγόρος της και συμπλήρωσε πως "η Ρομπέρτα Μέτσολα έκανε επιτροπή για να αναπτυχθούν οι σχέσεις ανάμεσα στην ΕΕ και στις τρεις χώρες του Κόλπου, έβαλε την Εύα Καϊλή αντιπρόσωπό της, ως αντιπρόεδρος του ΕΚ και όταν πήγε στο Κατάρ η Εύα Καϊλή ό,τι είπε, ό,τι δήλωσε ήταν προσχεδιασμένο και με την έγκριση της Μέτσολα".

Εύα Καϊλή δεν δωροδοκήθηκε"

Αναφορικά με την κατάσχεση ποσού που ξεπερνά το ενάμιση εκατομμύριο ευρώ, το οποίο κατάσχεσαν οι βελγικές αρχές από την Εύα Καϊλή και τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή, Αντόνιο Παντσέρι, ο δικηγόρος της ευρωβουλεύτριας ανέφερε πως η ίδια δεν έχει σχέση με τα χρήματα που βρέθηκαν και πως δεν δωροδοκήθηκε, υποστηρίζοντας και επιμένοντας πως η ίδια δεν έκανε κανένα ρουσφέτι και καμία εξυπηρέτηση στο Κατάρ.

"Δεν είναι βέβαιο ότι αυτά τα χρήματα αφορούν την κ. Καϊλή. Αυτή τη στιγμή έχουν συλληφθεί πάρα πολλά άτομα, έγιναν κατασχέσεις χρημάτων σε πάρα πολλά σπίτια και δεν ξέρουμε ότι αυτά τα χρήματα τα οποία βρέθηκαν στο σπίτι της κ. Καϊλή και του συντρόφου της", δήλωσε ο δικηγόρος της.

Όσο για την ομιλία της ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου στα τέλη Νοεμβρίου όπου μεταξύ άλλων εξήρε το Κατάρ για τα εργασιακά δικαιώματα, ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε πως σύμφωνα με συνεργάτες της κ. Καϊλή, "ήταν δηλώσεις που της υιοθέτησε από τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας. Δεν ήταν δικές της δηλώσεις".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εύα Καϊλή, Ποιους,eva kaili, poious