Ετοιμοπόλεμο το σκάφος "Γαύδος" του Λιμενικού που εμβολίστηκε από Τούρκους στα Ίμια

Στις επιχειρήσεις του Λιμενικού Σώματος εντάχθηκε και πάλι το υπερσύγχρονο σκάφος "Γαύδος", το οποίο τον Φεβρουάριο είχε εμβολιστεί από τουρκική ακταιωρό στα Ίμια.

Το περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, που θεωρείται η "ναυαρχίδα" του Σώματος, αφού πέρασε αρκετές εβδομάδες στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας για επισκευές, βρίσκεται πλέον στη θέση του, στο λιμάνι της Μυτιλήνης, στη Λέσβο.

Το χρονικό του συμβάντος στα Ίμια

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της 12ης Φεβρουαρίου. Σκάφος του λιμενικού σώματος με 27 άτομα πλήρωμα που βρισκόταν, κατά τη διάρκεια περιπολίας, στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, εμβολίστηκε με την πλώρη από τουρκική ακταιωρό.

Η τουρκική ακταιωρός μετά το συμβάν απομακρύνθηκε προς τα τουρκικά παράλια ενώ το σκάφος του λιμενικού σώματος υπέστη σημαντικές υλικές ζημιές και μεταφέρθηκε αρχικά στη Λέρο για επισκευή και στη συνέχεια στη Σαλαμίνα, ενώ δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός στα μέλη του πληρώματος.

Σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού στόχος του πληρώματος της τουρκικής ακταιωρού ήταν η βύθιση του ελληνικού σκάφους και η πρόκληση πολύ σοβαρού επεισοδίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα