Ερωτήματα και αντιδράσεις για το βιογραφικό του αρχηγού της ΕΥΠ

Σε υψηλούς τόνους παραμένουν οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από την επιλογή του κ. Μητσοτάκη να τοποθετήσει στο τιμόνι της ΕΥΠ τον κ. Κοντολέοντα.

Χθες η Νέα Δημοκρατία έδωσε στη δημοσιότητα το βιογραφικό του σύμφωνα με το οποίο ο Παναγιώτης Κοντολέων “γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. To 1999 oλοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές

στη Διοίκηση (Management) στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ το 2001 απέκτησε Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Επί σειρά ετών διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος σε εταιρείες υπηρεσιών ασφαλείας, ενώ τα τελευταία επτά χρόνια κατείχε θέση Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου σε όμιλο εταιρειών, που συνολικά απασχολεί πάνω από 2000 άτομα προσωπικό, και έχει κύκλο εργασιών της τάξης των 50 εκ. ευρώ. Μιλάει αγγλικά και έχει βασική γνώση γαλλικών. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά”.

Προηγήθηκε η έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και οι αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για το θέμα, ενώ σήμερα ο κ. Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι ο κ. Κοντολέων έχει τα “τυπικά προσόντα” για την θέση της ΕΥΠ.

Με αφορμή μάλιστα τις δηλώσεις του κ. Στέλιου Πέτρα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε νέα ανακοίνωση σημειώνοντας: "Οι εξηγήσεις που έδωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με τον επικεφαλής της ΕΥΠ, Π. Κοντολέοντα, αποδεικνύονται τουλάχιστον ελλιπείς. Κι αυτό διότι, όπως αναδεικνύεται από νέο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το αν και κατά πόσο ο κ. Κοντολέων διαθέτει τα απαραίτητα τυπικά προσόντα που απαιτούνται για την συγκεκριμένη θέση, όπως αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω, η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι υποχρεωμένη να δημοσιεύσει τόσο το πτυχίο του κ. Κοντολέοντα όσο και το πιστοποιητικό αναγνώρισης από τον ΔΟΑΤΑΠ. Σε διαφορετική περίπτωση, οφείλει να παύσει αμέσως τη διαδικασία διορισμού του".

Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν ερωτήματα που χρήζουν απάντησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα