Έρευνα για τα πτυχία του πρώην διοικητή του Νοσοκομείου Νίκαιας

Στο «μικροσκόπιο» της ελληνικής Δικαιοσύνης μπαίνει η περίπτωση του πρώην διοικητή του Νοσοκομείου Νίκαιας, σε βάρος του οποίου υπήρξαν καταγγελίες ότι διαθέτει όχι ένα αλλά τέσσερα πλαστά πτυχία.

Τα δημοσιεύματα που αναφέρονταν στο συγκεκριμένο διοικητή, οδήγησαν την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να παρέμβει, ζητώντας τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να εξακριβωθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις.

Το λόγο πλέον έχει η Εισαγγελία Πρωτοδικών της

Αθήνας, η οποία θα ελέγξει αν ισχύουν οι σχετικές καταγγελίες για το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ή εάν είναι αληθινές οι δηλώσεις που ακολούθησαν από το εμπλεκόμενο πρώην διοικητή, ο οποίος υποστήριξε πως ο λόγος που αποχώρησε από την υπηρεσία ήταν η συνταξιοδότηση του και όχι η ύπαρξη πλαστών πτυχίων. Για την υπόθεση έχει εκδόσει ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ, στην οποία αναφερόταν ότι πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης καταλήγει πως ο εν λόγω πρώην διοικητής εμφανιζόταν να έχει δηλώσει διδακτορικό, μεταπτυχιακό στα Οικονομικά, πτυχίο Μαθηματικών και πτυχίο Φιλοσοφίας, ενώ στην πραγματικότητα δεν τα διέθετε.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, στον οποίο έχει αποδοθεί πως έβαλε το συγκεκριμένο γιατρό στη θέση του διοικητή Νίκαιας, απάντησε στα δημοσιεύματα τονίζοντας: «άνθρακες ο θησαυρός για τους ιχνηλάτες της «καταστροφής» που έφερε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Δημόσια Υγεία». Παράλληλα, σημείωσε ότι τα δικαιολογητικά και τα πτυχία που προσκόμισε ο πρώην Διοικητής στον φάκελο υποψηφιότητάς του, «συνάδουν με τα απαιτούμενα στη σχετική προκήρυξη, ενώ ελέγχθηκαν κανονικά και αρμοδίως από τις υπηρεσίες του Υπουργείου και βρέθηκαν χωρίς παρατυπίες ή πλαστογραφίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα