Έρευνα NEWS 24/7: Οι Έλληνες συμφωνούν με τις άδειες εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα

Η στάση της εκκλησίας απέναντι στον κορονοϊό, αποτέλεσε πεδίο αντιπαράθεσης, μέχρι η κυβέρνηση να λάβει την απόφαση να απαγορευτούν οι λειτουργίες στους χώρους λατρείας.

Ωστόσο, το γεγονός ότι η ίδια η εκκλησία τις πρώτες μέρες έδειξε απροθυμία, δεν εκτιμήθηκε από τους πολίτες, σύμφωνα με τη μεγάλη έρευνα της aboutpeople για το News 24/7.

Συγκεκριμένα, ο βαθμός ικανοποίησης από τη στάση της εκκλησίας στο θέμα του κορονοϊού, είναι 10,5% πολύ και 20,7% αρκετά (σύνολο 31,2%), ενώ λίγο και καθόλου απάντησε το 66,5%. Αυτό παρά τις

προσπάθειες και τη στάση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, ο οποίος κινήθηκε σε πιο λογικά πλαίσια, κάτι που φάνηκε και από το πρόσφατο μήνυμά του.

Πάντως παρά τις όποιες αντιδράσεις από τους πιστούς που μένουν αναγκαστικά μακριά από τις εκκλησίες και κάποιες παρασπονδίες ιερέων που θέτουν σε κίνδυνο το ποίμνιό τους, οι περισσότεροι κατανοούν την κρισιμότητα της κατάστασης.

Στο ερώτημα "αν θεωρείτε ότι οι λειτουργίες της Μεγάλης εβδομάδας, η περιφορά του Επιταφίου και η Ανάσταση, πρέπει να γίνουν παρουσία κόσμου ή όχι", η συντριπτική πλειοψηφία έχει πειστεί ότι οι ιεροί ναοί πρέπει να μείνουν άδειοι.

Συγκεκριμένα, όχι και μάλλον όχι απαντά το 84,7%, ενώ υπάρχει ακόμα ένα 13,6% που παρά την επιδημία τα κρούσματα και τους θανάτους θεωρεί ότι οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας, πρέπει να γίνουν με κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα