Επίθεση με τσεκούρι: Δεύτερη επέμβαση στον 56χρονο - Εκτός κινδύνου η 47χρονη

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Β΄ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπανικολάου ο 56χρονος τον οποίο τραυμάτισε χτες με τσεκούρι 45χρονος στη ΔΟΥ Κοζάνης.

Ο 56χρονος υποβλήθηκε σήμερα σε δεύτερη επέμβαση για αποσυμφόρηση αιματώματος στο κεφάλι. Κατά την ίδια επίθεση τραυματίστηκαν και δύο γυναίκες 67 και 47 ετών αντίστοιχα που επίσης νοσηλεύονται στο "Παπανικολάου".

Η 67χρονη, αφού εκτιμηθεί η κατάστασή

της και δοθεί η έγκριση από νευροχειρουργούς, αναμένεται να υποβληθεί την ερχόμενη Δευτέρα σε γναθοχειρουργική επέμβαση σε συνεργασία με ωτορινολαρυγγολόγο , οφθαλμίατρο και νευροχειρουργό.

Η 67χρονη τραυματίας νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Β΄ΜΕΘ του Παπανικολάου". Τέλος, η 47χρονη είναι σε καλύτερη κατάσταση από τους δύο άλλους τραυματίες και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου.

Διευθυντής της ΜΕΘ Παπανικολάου "Πρώτη φορά το βλέπω αυτό"

Σοκάρει η περιγραφή της κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι τραυματίες της άγριας επίθεσης με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης από τον διευθυντή της ΜΕΘ, Νίκο Καπραβέλο, του ΓΝ Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλεύονται.

«Πρώτη φορά βλέπω να γίνεται αυτό από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ήταν να το ζήσω κι αυτό στα 65 μου χρόνια», δήλωσε στο OPEN συγκλονισμένος ο διευθυντής της ΜΕΘ μιλώντας για τους βαριά τραυματίες.

«Είναι βαρύτατα οι δύο ασθενείς, φέρουν βαρύτατες κρανιοκεγκεφαλικές κακώσεις. Προσπαθούμε να κερδίσουμε τη ζωή. Είναι κρίσιμα τα 24ωρα. Κάναμε απεγνωσμένες προσπάθειες, όλη νύχτα, με νευροχειρουργική παρέμβαση για τον 56χρονο. Δυστυχώς κι η άλλη γυναίκα έχει βλάβες στον εγκέφαλο. Εκεί που λέγαμε ότι διαφεύγει τον κίνδυνο...», είπε ο Νίκος Καπραβέλος.

«Είναι σε εξέλιξη οι βλάβες, το παρακολουθούμε. Η 67χρονη γυναίκα έχει χάσει το ένα μάτι της και φέρει πολλά κατάγματα στο κρανίο. Εχει διαφύγει τον κίνδυνο» τόνισε και πρόσθεσε: «Για τους άλλους δύο δίνουμε αγώνα να περιορίσουμε τις βλάβες στον εγκέφαλο. Είναι βαρύτατες κακώσεις παλεύουμε να γλιτώσουμε ζωές και να αποφύγουμε αναπηρίες. Οι δύο ασθενείς είναι διασωληνωμένοι και δίνουμε μάχη να αποτρέψουμε τις δευτερογενείς βλάβες στον εγκέφαλο» κατέληξε ο κ. Καπραβέλος.

Το χρονικό της επίθεσης

Ο δράστης, γύρω στις 13.15 της περασμένης Πέμπτης, κρατώντας μία πλαστική σακούλα, μπήκε στο κτήριο, δίνοντας κανονικά το όνομά του στον έλεγχο της εισόδου, του έγινε η τυπική θερμομέτρηση και κατόπιν ανέβηκε στο 2ο όροφο, όπου βγάζοντας από τη σακούλα ένα μικρό τσεκούρι, άνοιξε τις πόρτες των γκισέ και επιτέθηκε στους υπαλλήλους.

Πρώτη δέχθηκε τα χτυπήματα μία γυναίκα υπάλληλος, και κατόπιν επιτέθηκε σε άλλους δύο συναδέλφους της, που δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, έναν άνδρα και μία γυναίκα. Μία τέταρτη υπάλληλος στην προσπάθεια της να αποφύγει τα χτυπήματα του δράστη, έπεσε πανικόβλητη στις σκάλες και τραυματίστηκε στο πόδι. Ο δράστης αφοπλίστηκε από τον προϊστάμενο του τμήματος και έναν άλλον άνδρα και ακινητοποιήθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα