Έντονη αστάθεια σήμερα - Σχετική βελτίωση το Σαββατοκύριακο

Έντονη καιρική αστάθεια εκδηλώθηκε την Πέμπτη και στη Θεσσαλονίκη τα 63 χιλιοστά βροχής που έπεσαν στο κέντρο της πόλης, εκτός από μεγάλα ύψη είχαν και μεγάλη ραγδαιότητα καθώς τα 50 σημειώθηκαν σε μία ώρα περίπου. Υπήρξαν μεγάλες διαφοροποιήσεις ύψους βροχής από κοντινές γεωγραφικά περιοχές, όπως για παράδειγμα στο αεροδρόμιο για παράδειγμα σημειώθηκαν 12 χιλιοστά, 63 στο κέντρο της πόλης και σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο πάνω από 70 χιλιοστά στο σταθμό του Επταπυργίου.

Στην Ευρώπη σήμερα οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στις σκανδιναβικές χώρες και σε μέρος της Ανατολικής Ευρώπης.

Για σήμερα η αστάθεια θα εκδηλωθεί από το πρωί αλλά οι μεγαλύτερες εντάσεις θα σημειωθούν τις μεσημεριανές και πρώτες απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, ενώ προς το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Στην Αθήνα προβλέπεται αρχικά αίθριος αλλά σταδιακά θα συννεφιάσει και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή καταιγίδες. Αργότερα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι βαθμιαία θα γυρίσουν σε βοριάδες και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 βαθμούς.

Δείτε αναλυτικά τον καιρό σε περιοχές της Αττικής στο Deltiokairou.gr:

*Αιγάλεω, *Βουλιαγμένη, *Γλυφάδα, *Εκάλη, *Ζωγράφου, *Ίλιον, * Καλλιθέα, *Κέντρο, *Κηφισιά, *Κορωπί, *Μαρούσι, *Μέγαρα, *Νέα Μάκρη, *Πειραιάς, *Πεντέλη, *Περιστέρι, *Σαρωνίδα

Στη Θεσσαλονίκη θα διατηρηθεί ο άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές και βελτίωση προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 23 βαθμούς.

Δείτε αναλυτικά τον καιρό σε περιοχές της Θεσσαλονίκης στο Deltiokairou.gr:

*Ασβεστοχώρι, *Εύοσμος, *Θέρμη, *Κέντρο, *Κύμινα, *Λαγκαδάς, *Νέα Μηχανιώνα, *Πανόραμα, *Σίνδος, *Χαλκιδική, *Ωραιόκαστρο

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση σε πόλεις της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου:

Αράχωβα, *Βόλος, *Θήβα, *Λαμία, *Λάρισα, *Λιβαδειά, *Καρδίτσα, *Κόρινθος, *Ναύπλιο, *Τρίκαλα, *Τρίπολη, *Χαλκίδα

Ο καιρός θα είναι πιο ανοιχτός το Σαββατοκύριακο στην ανατολική χώρα. Οι άνεμοι θα γυρίσουν φτάνουν τοπικά στα 6 μπ στο Αιγαίο και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Διαβάστε αναλυτική πρόγνωση για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη:

*Άγιος Νικόλαος, *Αμοργός, *Άνδρος, *Ηράκλειο, *Μήλος, *Μύκονος, *Νάξος, *Πάρος, *Ρέθυμνο

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα στις 11 Μαΐου του 2015 είχαμε μεγάλες καταστροφές από χαλάζι σε Μεσσηνία Κεφαλονιά , Αιτωλοακαρνανία και Αρκαδία .

Keywords
Τυχαία Θέματα