Έντονα φαινόμενα κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο την Παρασκευή

Συνεχίζονται την Παρασκευή οι βροχές και οι καταιγίδες που θα επεκταθούν ανατολικότερα. Οι θερμοκρασίες θα παρουσιάσουν πτώση. Αρκετές βροχές θα έχουμε και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος σε όλη τη χώρα.

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών θα έχουμε Υψηλό κίνδυνο Πυρκαγιάς σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες & Κρήτη σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στον

γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται ισχυρά βαρομετρικά πεδία χαμηλών πιέσεων στη Βόρεια Ευρώπη τα οποία δεν θα μας επηρεάσουν. Το χαμηλό όμως στη περιοχή μας θα σαρώσει όλη τη χώρα και θα προκαλέσει τοπικά έντονα φαινόμενα.

Στον χάρτη της Βαλκανικής το βαρομετρικό χαμηλό που θα κινηθεί ανατολικότερα και θα επηρεάσει σχεδόν όλη τη χώρα.

Την Παρασκευή στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, από το απόγευμα στο βορειοανατολικό Αιγαίο και από τη νύχτα στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι και το μεσημέρι στα δυτικά και τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία (το απόγευμα βαθμιαία ο καιρός σε αυτές τις περιοχές θα βελτιωθεί), από τις προμεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία (με βαθμιαία εξασθένηση από τις βραδινές ώρες), από νωρίς το απόγευμα στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τη νύχτα στα υπόλοιπα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση από το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 μποφόρ, που από το μεσημέρι στα δυτικά και τη Μακεδονία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 25 και 21 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 27 και στο Αιγαίο τους 28 με 29 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα. Άνεμοι αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση, ενισχυόμενοι το βράδυ. Θερμοκρασία από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 4 Οκτωβρίου 1989 είχαμε πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου άνω των 1600 μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα