Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου κατά Παπαδημητρίου: Μισή η συγγνώμη του
Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει τις δηλώσεις του δημοσιογράφου και νυν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπη Παπαδημητρίου, ο οποίος επιτέθηκε στη Liberation κάνοντας λόγο για «πλέμπα δημοσιογράφων» που «έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων στα γεμάτα καπνό -και χασισοκαπνό κιόλας – γραφεία μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν μετά ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους».
Στην ανακοίνωσή της, η ΕΑΞΤ σημειώνει ότι «αποφάσισε να μην αντιδράσει άμεσα και να δώσει χρόνο στον βουλευτή, αλλά και συνάδελφο να ανασκευάσει», κάτι όμως που δεν συνέβη καθώς νεότερες δηλώσεις του συνοδεύονταν «από συστάσεις στην συντάκτρια του άρθρου της Liberation, μεταξύ άλλων, "να μην είναι τόσο ευαίσθητη"».
Αναλυτικά η καταγγελία της ΕΑΞΤ:
«Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (ΕΑΞΤ) καταγγέλλει την απαράδεκτη επίθεση του νεοεκλεγέντα βουλευτή Μπάμπη Παπαδημητρίου σε βάρος των ξένων ανταποκριτών με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς.
Ο κ. Παπαδημητρίου σε πρωινή εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ στις 9 Ιουλίου, με αφορμή άρθρο της εφημερίδας Liberation, χαρακτήρισε πολλούς ξένους ανταποκριτές «πλέμπα δημοσιογράφων» που «έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων στα γεμάτα καπνό -και χασισοκαπνό κιόλας – γραφεία μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν μετά ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους».
Η ΕΑΞΤ, μη θέλοντας να εμπλακεί σε παιχνίδι πολιτικών αντιπαραθέσεων, λίγες μόλις ώρες μετά τις εκλογές, αποφάσισε να μην αντιδράσει άμεσα και να δώσει χρόνο στον βουλευτή, αλλά και συνάδελφο να ανασκευάσει.
Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι οι νεότερες δηλώσεις του σε ραδιοφωνική εκπομπή σήμερα δεν ήταν επαρκείς, αλλά περισσότερο μισή συγνώμη, που συνοδευόταν από συστάσεις στην συντάκτρια του άρθρου της Liberation, μεταξύ άλλων, «να μην είναι τόσο ευαίσθητη».
Επειδή στο παρελθόν, και ιδιαίτερα στα χρόνια της κρίσης, η δουλειά των ανταποκριτών ξένου τύπου έχει γίνει επανειλημμένα στόχος από τα εγχώρια πολιτικά κόμματα, χάριν επικοινωνιακής πολιτικής: Το Δ.Σ. της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου επισημαίνει για άλλη μια φορά, ότι η ελεύθερη άσκηση της δημοσιογραφίας καθώς και κάθε καλόπιστη κριτική αποτελούν θεμέλιο της δημοκρατίας. Ωστόσο, οι ύβρεις και οι προσβλητικοί και απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί δεν είναι σε καμία περίπτωση ανεκτοί ούτε από τους συναδέλφους, ούτε από την Ένωση».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Χαλκιδική: Η τραγική ιστορία με την οικογένεια των Ρώσων που θρηνεί για τον πατέρα και το 2χρονο παιδί
- Οδηγός στην Γλυφάδα πάρκαρε την Mercedes στην γραμμή του τραμ, την κλείδωσε και έφυγε
- Απίστευτη ντροπή: Κατέβασαν 15χρονο από το ΚΤΕΛ επειδή του έλειπαν 10 λεπτά για το εισιτήριο
- Ξιφίας βγήκε στα ρηχά στη Χαλκίδα
- Μείωση κατά 20% της φορολογικής επιβάρυνσης για επαγγελματίες-επιχειρήσεις
- Γιατί στα αεροπλάνα δεν υπάρχουν αλεξίπτωτα
- Ηράκλειο: Άνοιξαν το φέρετρο και «πάγωσαν» – Διακόπηκε η κηδεία – Πρωτοφανείς σκηνές στην εκκλησία!
- Τζένη Μπαλατσινού – Βασίλης Κικίλιας: Βραδινή έξοδος στο θέατρο για το ζευγάρι
- Είναι επίσημο: Στην Τουρκία οι S-400 – Τώρα αρχίζει ο «πόλεμος» με τις ΗΠΑ
- Η Τουρκία άρχισε να παραλαμβάνει τους S-400
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις News 24|7
- Τομ Χανκς: Έκλεισε τα 63 και έκανε την πιο "κουλ" βουτιά στην ιστορία
- Τσιάρας: Τέλος στο νόμο Παρασκευόπουλου, επανέρχονται φυλακές τύπου Γ' - Νέοι διορισμοί στη Δικαιοσύνη
- Τσίπουρο: Η "καμπάνα" του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου φέρνει αυξήσεις "φωτιά"
- Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος της Ιταλίας σε ηλικία 110 ετών
- H Cosmote στο πλευρό των πληγέντων της Χαλκιδικής
- Αμφίκλεια: Πώς οι πρόσκοποι έσωσαν τον Παρνασσό
- Έξυπνες Συσκευές για μια Έξυπνη Ζωή
- Επιστρέφουν "Σπύρος" και "Θεοπούλα": Η νέα συνεργασία του Γιώργου Καπουτζίδη και της Έφης Παπαθεοδώρου
- Μητσοτάκης: Σύμμαχοι μας οι εκπαιδευτικοί- Κεραμέως: Δε θα αλλάξουμε σύστημα πανελλαδικών

- Τελευταία Νέα News 24|7
- Προδρόμου για τουρκικές γεωτρήσεις: Πρέπει να υπάρξουν νομικές κυρώσεις κατά εταιριών και προσώπων
- Έξυπνες Συσκευές για μια Έξυπνη Ζωή
- Τσίπουρο: Η "καμπάνα" του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου φέρνει αυξήσεις "φωτιά"
- Η Ελλάδα αναγνώρισε τον Γκουαϊδό ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας
- Τουρκία: Παραδόθηκαν τα πρώτα τμήματα των S-400 - Αναμένεται αντίδραση ΗΠΑ
- Μητσοτάκης: Σύμμαχοι μας οι εκπαιδευτικοί- Κεραμέως: Δε θα αλλάξουμε σύστημα πανελλαδικών
- Αμφίκλεια: Πώς οι πρόσκοποι έσωσαν τον Παρνασσό
- Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος της Ιταλίας σε ηλικία 110 ετών
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ξιφίας βγήκε στα ρηχά στη Χαλκίδα
- Γνωμοδότηση του Γερμανικού Κοινοβουλίου υπέρ της Ελλάδας για τις αποζημιώσεις (Video)
- Watch the moment the storm at Chalkidiki hits a car (video)
- Όλγα Κεφαλογιάννη: Είχα συμφωνήσει να είμαι υπουργός Πολιτισμού
- Ο Χάτσικο της Ναύπακτου: Δεν εγκαταλείπει το σημείο που σκοτώθηκε το αφεντικό του
- Ο Ντέιβιντ Μπάουι έγινε Μπάρμπι ως Ζίγκι Στάρνταστ
- Πρώτα οι Ιταλοί, μετά τα σκυλιά: Ο Σαλβίνι αγωνιά για τα αδέσποτα ενός κέντρου υποδοχής προσφύγων
- O ''Χάτσικο'' της Ναυπάκτου - Ζει 1, 5 χρόνο δίπλα στο εικόνισμα του αφεντικού του (VIDEO)