Ενίσχυση ανέμων την Παρασκευή – Πτώση θερμοκρασίας και αστάθεια στα βόρεια

Την Παρασκευή θα υποχωρήσει η θερμοκρασία από τα βόρεια σταδιακά και θα διατηρηθεί υψηλή μόνο στα κεντρικά και τα νότια. Υπάρχει προειδοποίηση με κίτρινο χρώμα για τις υψηλές θερμοκρασίες στα κεντρικά και νότια και για σποραδικές καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα και στα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας.

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών θα έχουμε υψηλή κατηγορία κινδύνου για πυρκαγιές στην Χίο, Σάμο, Ικαρία, Δωδεκάνησα και Κρήτη

σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα χαμηλά που επηρεάζουν τη βόρεια Ευρώπη ενώ περνά το μέτωπο από τα κεντρικά που θα εξασθενήσει τον αντικυκλώνα της Βαλκανικής και το οποίο θα κινηθεί νοτιότερα τις επόμενες ημέρες και θα δροσίσει από την Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο.

Στον χάρτη της Βαλκανικής αποτυπώνεται φαίνεται καλύτερα το οργανωμένο σύστημα στα βόρεια Βαλκάνια.

Την Παρασκευή αρχικά προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στην Κεντρική και την Ανατολική Μακεδονία και πιθανώς στη Θράκη, στα ορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση (κατά 3 με 4 βαθμούς) στα βόρεια αλλά στα νότια θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Η μέγιστη θερμοκρασία στα βόρεια θα είναι οι 34 βαθμοί, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο οι 37 με 38 και στο Αιγαίο οι 32 με 36 βαθμοί Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από αργά το βράδυ. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι - απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι: Στις 5 Ιουλίου 1965 είχαμε 45 βαθμούς στη Λάρισα.

Keywords
Τυχαία Θέματα