Ένα μήνυμα συνέχειας και αισιοδοξίας από τη ΒΙΚΟΣ

Το κύριο χαρακτηριστικό της νέας επικοινωνίας, η οποία μας έρχεται μέσω ενός ιδιαίτερα προσεγμένου μονόλεπτου κινηματογραφικού βίντεο, είναι η επικέντρωση στον άνθρωπο και στις ανάγκες του αυτή την ιδιαίτερα επισφαλή περίοδο.

Η εταιρεία επιλέγει να εστιάσει στην ανάγκη της κοινωνίας μας να βαδίσει με ηρεμία, σιγουριά, σταθερότητα, ευελιξία και, κυρίως, δύναμη προς την έξοδο από την τρέχουσα ανασφάλεια. Το μήνυμά της χρησιμοποιεί ως απεικονιστικό μέσο τις παράλληλες και διασταυρούμενες διαδρομές του νερού και

των ανθρώπων. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, οι οποίοι κατοικούν στην εξοχή και στις πόλεις, οι οποίοι ονειρεύονται ανεξαρτήτως των συνθηκών, είναι οι πρωταγωνιστές της ΒΙΚΟΣ.

Η λέξη «ροή» στον τίτλο είναι παραπομπή στους φυσικούς δρόμους του νερού, στην επιχειρηματική ταυτότητα και στο παραγωγικό και εμπορικό αντικείμενο της ΒΙΚΟΣ. Η λέξη «δύναμη» όμως αποτελεί το μήνυμα προς την κοινωνία, η οποία προσεγγίζεται ως σύνολο ανθρώπων και συναισθημάτων, ως σύνολο αναγκών και προσδοκιών και όχι ως σύνολο απρόσωπων καταναλωτών.

Στην εποχή της αναγκαίας και επιβεβλημένης προσωρινής κοινωνικής αποστασιοποίησης η ΒΙΚΟΣ επιλέγει να στείλει ένα μήνυμα συνέχειας, αισιοδοξίας και ταύτισης, καθώς μας θυμίζει ότι ο άνθρωπος είναι σαν το νερό. «Χείμαρρος πάνω στο βουνό, μέχρι το έδαφος να βρω, ώστε από κείνη τη στιγμή ν’ αρχίσω πάλι απ’ την αρχή. Αυτό είμαστε». Αυτό είμαστε όλοι, ανεξαρτήτως ρόλου, ιδιότητας και θέσης στην οικονομία και την κοινωνία.

Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί, χωρίς ιδιαίτερο ρίσκο, ότι η προσέγγιση της ΒΙΚΟΣ, όπως αυτή αποτυπώνεται στο βίντεό της, προσιδιάζει περισσότερο σε ένα μήνυμα κοινωνικής ευθύνης, απότοκο αυξημένης συναισθηματικής νοημοσύνης, παρά σε ένα διαφημιστικό μήνυμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα