Εμβολιασμοί κορονοϊού: Επί ποδός το υπουργείο Υγείας λόγω της κακοκαιρίας Μήδεια

Ειδικά μέτρα προκειμένου να καλυφθεί το κενό των εμβολιασμών που θα προκαλέσει η κακοκαιρία "Μήδεια" λαμβάνει το Υπουργείο Υγείας. Τα βασικότερα είναι να λειτουργήσουν επιπλέον ώρες κάποια εμβολιαστικά κέντρα, ακόμη και Κυριακές, καθώς και η ευελιξία για τη μεταφορά ραντεβού σε κοντινή ημερομηνίας.

«Δεν θα αναβληθούν οι εμβολιασμοί, έχει ήδη γίνει ο ανεφοδιασμός των εμβολιαστικών κέντρων και θα υπάρξει μέριμνα ώστε να είναι προσπελάσιμα τα κέντρα», ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση στο Υπ. Υγείας η καθηγήτρια Β. Παπαευαγγέλου. Πρόσθεσε,

δε, πως «σε περίπτωση μεγάλου προβλήματος λόγω χιονόπτωσης σε κάποιες περιοχές θα γίνει προσπάθεια εμβολιασμού άλλων ατόμων των περιοχών ώστε να μην αχρηστευθούν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που αναπτύσσεται θα είναι ευέλικτο, χρησιμοποιώντας διαφορετικές προσεγγίσεις ανάλογα με τις δυνατότητες, τις δυσκολίες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περίπτωσης.

Ήδη, υπάρχει η πρόβλεψη εμβολιασμού μελών των ενόπλων δυνάμεων ή των σωμάτων ασφαλείας, σε κέντρα όπου στο τέλος της ημέρας υπάρχουν αδιάθετες δόσεις. Αυτή η επιλογή παραμένει και ενισχύεται και στην περίπτωση της κακοκαιρίας.

Εκτός από τις παραπάνω κατηγορίες ατόμων, όμως, θα γίνει μια προσπάθεια, με το συντονισμό των αντίστοιχων Υγειονομικών Περιφερειών, να χορηγηθούν αδιάθετα εμβόλια που κινδυνεύουν να χαθούν, σε άλλα άτομα των περιοχών, πέραν των κατηγοριών που έχουν προτεραιοποιηθεί.

Στις περιοχές όπου η διαχείριση των διαθέσιμων δόσεων εμβολίων δίνει τη δυνατότητα, αναμένεται να επιτραπεί στους υπεύθυνους των εμβολιαστικών κέντρων ακόμη και να μεταθέσουν προγραμματισμένα ραντεβού σε κάποια από τις επόμενες ημέρες, όπου το επιτρέπει η καιρός, οι συνθήκες και οι κανόνες ασφαλείας. Αυτό θα ισχύσει τόσο για την 1η δόση όσο και για τη 2η, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανοίξουν τις πόρτες τους κάποια εμβολιαστικά κέντρα και την ερχόμενη Κυριακή.

Θυμίζουμε ότι τα εμβολιαστικά κέντρα λειτουργούν βάσει νόμου 6 ημέρες την εβδομάδα από Δευτέρα έως Σάββατο, σε δύο βάρδιες, πρωί και απόγευμα, από τις 07:00 έως τις 22:00.

Σημειώνεται ότι σήμερα έγινε και σύσκεψη όπου ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων υπογράμμισαν ιδιαίτερα την ανάγκη οι Δήμοι της χώρας, με ενεργοποίηση όλων των μέσων που έχουν στη διάθεσή τους και σε στενή συνεργασία με τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος που έχουν ήδη τεθεί σε κατάσταση μέγιστης κινητοποίησης, να διευκολύνουν στο μέγιστο δυνατό τη διαδικασία εν εξελίξει για τον απρόσκοπτο εμβολιασμό του πληθυσμού, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ελευθερία».

Στο πλαίσιο αυτό, οι Δήμοι της χώρας καλούνται να αξιοποιήσουν πλήρως το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς και κάθε άλλο πρόσφορο μέσο, ιδίως για τη μεταφορά πολιτών προς και από τα εμβολιαστικά κέντρα, εφόσον παρίσταται ανάγκη, καθώς και για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης στα κατά τόπους Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και λοιπές μονάδες υγείας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα