Εκτός ελέγχου η φωτιά στο δάσος Στροφυλιάς - Καίγεται σπάνιο οικοσύστημα

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά στο δάσος της Στροφυλιάς στην Ηλεία και κινείται πλέον προς την περιοχή Φάλαρι.

Το προστατευόμενο διαμάντι της Πελοποννήσου βρίσκεται πλέον σε μεγάλο κίνδυνο.

Εν τω μεταξύ το Canadair που ξεκίνησε από την Ελευσίνα γύρισε πίσω και ανέλαβαν δράση δύο αεροσκάφη από τη Θεσσαλονίκη.

Επιχειρούν στο σημείο 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, υδροφόρες και μέσα του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης

και της ΠΕ Ηλείας.

Επί τόπου βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Α Κατσιφάρας, οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Γεωργιόπουλος και Μπράμος και ο δήμαρχος κ.Μοράντ.

Ο κ. Κατσιφάρας μίλησε στον news247 στους 88,6 και τόνισε τα εξής: "Πρόκειται για ένα σπάνιο οικοσύστημα. Επιχειρούν πάνω από 25 πυροσβεστικά, ένα ελικόπτερο και ένα καναντέρ. Μας προβληματιζούν οι ξαφνικές αλλαγές στη διεύθυνση του αέρα κάτι που διαφοροποιεί την ένταση της φωτιάς.

Πρέπει πάση θυσία να προλάβουμε τη νύχτα, το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται στην καρδιά του δάσους. Εχουμε ενώσεις δυνάμεις και προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα".

Νωρίτερα, ο Περιφερειάρχης βρέθηκε στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου και ενημερώθηκε για τις πρώτες ενέργειες μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, αλλά και για την κινητοποίηση των δυνάμεων.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφεριάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, που μίλησε επίσης στον news247 στους 88,6, τόνισε: "Πρόκειται για μεγάλο έγκλημα. Ευτυχώς τα σπίτια είναι ακόμη μακριά και η φορά των ανέμων οδηγεί τη φωτιά προς τη θάλασσα". Αφησε, τέλος, ανοιχτό το ενδεχόμενο του εμπρησμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα