Εκατοντάδες πρόσφυγες πνίγηκαν στη θάλασσα αφού ήταν ανεπιθύμητοι λόγω κορονοϊού

Ο λαός των Ροχίνγκια είναι ένας άπατρις λαός από την πολιτεία Ρακίν της Μυανμάρ, ο οποίος μετά από το διωγμό του από την Μιανμάρ ψάχνει γη για να κατοικήσει. Δυστυχώς για αυτούς, η λύση της Μαλαισίας που είχαν στο μυαλό τους δεν καρποφόρησε.

Η κυβέρνηση της Μαλαισίας δεν τους δέχτηκε φοβούμενη κρούσματα κορονοϊού, με αποτέλεσμα η βάρκα που είχε μέσα εκατοντάδες ανθρώπους να αναποδογυρίσει κάποια στιγμή σε αυτό το επικίνδυνο ταξίδι και

να υπάρχουν δεκάδες νεκροί.

Πολλοί πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και ασυνόδευτα παιδιά, ήταν για μήνες στη θάλλασα, με τη σωτηρία τους να έρχεται χάρη στην απόφαση της ακτοφυλακής του Μπαγκλαντές να τους διασώσει.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΤΙ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΚΡΟΥΣΜΑ: Ποια είναι τα κριτήρια για έλεγχο κορονοϊού ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Πότε κάνω τεστ για κορονοϊό, πού και πόσο κοστίζει. ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΕΠΩΑΣΗ: Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα του κορονοϊού. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Πού στέλνω SMS για μετακίνηση, τις μέρες της καραντίνας, λόγω κορονοϊού ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ: Πού τηλεφωνώ για τον κορονοϊό; Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.

"Υπήρχαν 500 άνθρωποι αλλά 20-50 πέθαναν στη βάρκα", είπε ένας από τους επιζώντες, αποκαλύπτοντας πως αρκετοί αναγκάστηκαν να πιουν και θαλασσινό νερό για να μείνουν ζωντανοί κατά τη διάρκεια της οδύσσειάς τους.

Σημειώνεται πως οι εκατοντάδες πρόσφυγες έχουν μπει τώρα σε καραντίνα και είναι άγνωστο ποια θα είναι η τύχη τους, με τα Ηνωμένα Έθνη να χτυπούν το καμπανάκι στη διεθνή κοινότητα για να σταματήσει κάποια στιγμή το δράμα αυτών των ανθρώπων, που είναι πλέον ακόμα πιο απροστάτευτοι και ευάλωτοι στην εποχή του κορονοϊού.

Keywords
Τυχαία Θέματα