Είναι το καλοκαίρι και ο ήλιος το αντίδοτο για τον κορονοϊό;

Ο κορονοϊός 'γεννήθηκε' στην Κίνα μετά τα πρώτα κρύα και όπως ο κοινός ιός της γρίπης 'επωάστηκε' εν μέσω χειμερινής περιόδου. Γι' αυτό και η πλειονότητα πιστεύει πως με την αλλαγή των καιρικών συνθηκών, τον ερχομό της άνοιξης και την άνοδο της μέσης θερμοκρασίας στο βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη, το οποίο μαστίζεται, η δράση του θ' αρχίσει να εξασθενεί και να περιορίζεται σταδιακά, γιατί δεν αντέχει σε συνθήκες καλοκαιρίας.

Πόση αλήθεια κρύβεται

στην παραπάνω άποψη; Κατά τον Τσάο Ουέι, τον Κινέζο αναπληρωτή διευθυντή και αρχίατρο του Τμήματος Λοιμωδών Νοσημάτων του Union Medical College Hospital στο Πεκίνο, η επίδραση των καιρικών συνθηκών στο ρυθμό των φρέσκων κρουσμάτων του CONVID-19 δεν έχει επιβεβαιωθεί, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα.

Στην ηπειρωτική Κίνα καταγράφηκε την Κυριακή συνολική μείωση των νέων ασθενών του κορονοϊού. Παρόλα αυτά οι μεγάλες πόλεις όπως το Πεκίνο και η Σανγκάη εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν περιστατικά με προσβεβλημένους ταξιδιώτες που φθάνουν από το εξωτερικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα