Είδαμε από κοντά το σουπερμάρκετ του μέλλοντος, στα ΑΒ

Η εταιρεία που εδώ και 80 χρόνια τώρα μας προσφέρει "και του πουλιού του γάλα" ετοιμάζεται να κάνει ένα μεγάλο άλμα στο μέλλον φέρνοντας σταδιακά τα καταστήματά του σε μια νέα εποχή τεχνολογικών καινοτομιών και νέων προϊόντων. Μπορεί η ΑΒ Βασιλόπουλος να έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές Ελλήνων όμως δεν σταματά ποτέ να βαδίζει απρόσκοπτα προς το μέλλον. Ένα μέλλον

που μοιάζει πιο όμορφο, πιο άνετο, πιο 'πράσινο' και πιο κερδοφόρο για όλους εμάς, τους πελάτες της.

Την περασμένη εβδομάδα, λοιπόν, η ΑΒ απέδειξε ξανά πόσο μπροστά από την εποχή της είναι παρουσιάζοντας στο κοινό της όλες τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες και προϊοντικές κατηγορίες που πλέον παρέχει μέσα από ένα τριήμερο φεστιβάλ γεύσεων και αισθήσεων στο κατάστημα ΑΒ Ελληνικό.

Αυτό είναι το φεστιβάλ «ΓΕΥΣΗ από το ΜΕΛΛΟΝ» στο οποίο είχαμε και εμείς την τιμή να παραβρεθούμε. Σε μια άκρως γιορτινή ατμόσφαιρα και με παρουσιαστή τον Γιώργο Λιανό, είδαμε από κοντά ολόκληρο το σύνολο των καινοτομιών ΑΒ που αναμένεται σταδιακά να κάνουν την εμφάνισή τους και στα υπόλοιπα καταστήματα.

Τα δικά μου αγαπημένα είναι αδιαμφισβήτητα οι νέες προϊοντικές κατηγορίες με πρώτο και καλύτερο το ολοκαίνουριο τμήμα «Armonia». Έναν χώρο με πάνω από 1.700 (βιολογικά, οικολογικά και λειτουργικά) για υγιεινή διατροφή και sustainable ζωή με προϊόντα ομορφιάς, καθαριότητας και διακόσμησης που συνεισφέρουν στη φροντίδα του πλανήτη μας. Εκεί θα βρεις προϊόντα ειδικής διατροφής όπως επιλογές για vegans, προϊόντα χωρίς γλουτένη, με χαμηλά λιπαρά, με υψηλή πρωτεΐνη, χωρίς ζάχαρη, προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον και φυτικά καλλυντικά. Όλα τα προϊόντα διαθέτουν ειδική σήμανση για διευκόλυνση. Στην Armonia μάς υποδέχτηκαν η Food Blogger, Εύα Μονοχάρη, και η Διατροφολόγος, Κατερίνα Βλάχου, με διαδραστικά workshops και συμβουλές για την αξία της υγείας και της ευεξίας και πώς μπορούμε να την ενσωματώσουμε στην καθημερινότητά μας.

Επόμενη αγαπημένη στάση, για ευνόητους λόγους, είναι το άρτι αφιχθέν Fresh Juice Bar όπου επιλέξαμε τα αγαπημένα μας φρούτα και λαχανικά και μετατράπηκαν, στο λεπτό, σε φρεσκοστυμμένους χυμούς καθώς και λαχταριστά smoothies που ταιριάζουν σε κάθε γούστο.

Πήρα τον δικό μου χυμό (με σπανάκι, γάλα αμυγδάλου, πράσινο μήλο και ανανά- αν αναρωτιέσαι) και κατευθύνθηκα προς τη γωνιά των «Έτοιμων Γευμάτων AB You’ll Love» που γινόταν ένα live cooking session από τον αγαπημένο σεφ, Άκη Πετρετζίκη. Έτσι μάς φροντίζει η ΑΒ όλες εκείνες τις ημέρες που δεν προλαβαίνουμε να μαγειρέψουμε.

Συνέχεια, στο La Fromagerie: έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο με decor που παραπέμπει στον γαλλικό Νότο, με μια μοναδική συλλογή από 117 εξαιρετικά, σπάνια τυριά μικρών τυροκομείων, 31 delicatessen προιόντα αλλά και 14 κωδικούς εκλεκτού κρασιού. Εκεί βρέθηκαν και οι ειδικοί -ο cheese expert, Βασίλης Γκαγκαστάθης, και ο sommelier, Άγγελος Αντωνίου- και μας έμαθαν πώς θα συνδυάζουμε κρασιά και τυριά με τον καλύτερο τρόπο. Ειδικά διαμορφωμένος χώρος με μεγάλη ποικιλία από εκλεκτά τυριά από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα.

Τέλος, επειδή πεινάσαμε, μια στάση από το νέο corner Sushi Bar ήταν επιβεβλημένη. Εκεί απολαύσαμε ολόφρεσκο και αυθεντικό sushi που φτιάχνεται επί τόπου στο κατάστημα υπό τους τζαζ ρυθμούς των Swingin' Cats που παρέσυραν τους παρευρισκόμενους με τη μουσική τους. Κάπως έτσι κάναμε ένα ταξίδι σε όλη την υφήλιο χωρίς να φύγουμε καν από το ΑΒ Ελληνικό.

Με αυτή την ατμόσφαιρα γιορτής, διάχυτη σε όλο το κατάστημα και με Live Broadcast από τον easy 97,2 γνωρίσαμε τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες -οθόνες ψηφιακής σηματοδότησης, μηχανισμός για σειρά προτεραιότητας, κιόσκια με χρήσιμες πληροφορίες, αυτόματα ταμεία πληρωμής- που ήρθαν για να αναβαθμίσουν την εξυπηρέτησή μας και να κάνουν τα ψώνια μας ακόμη πιο εύκολα και διασκεδαστικά. Highlight αυτών, η γλυκύτατη Pepper, το φιλικό ρομπότ που μας καλωσορίζει, μας δίνει πληροφορίες και μας ψυχαγωγεί.

Αν ως τώρα η σκέψη του σουπερμάρκετ σε έκανε να αναστενάζεις, τώρα θα σε κάνει να "πετάς". Οι καινοτομίες των ΑΒ θα εγκατασταθούν σταδιακά στα περισσότερα καταστήματα ΑΒ. Για να τις ζήσεις και εσύ από κοντά, σήμερα κιόλας, όμως μπορείς να επισκεφτείς το κατάστημα ΑΒ Ελληνικό ή το ΑΒ Μακεδονία.

Keywords
Τυχαία Θέματα