Δραγασάκης: Οι ακραίοι της ΝΔ νομιμοποιούν τους χρυσαυγίτες στο ονοματολογικό

Επίθεση στην ακραία πτέρυγα της ΝΔ για την παροχή άλλοθι και νομιμοποίησης στις επικίνδυνες απόψεις των Χρυσαυγιτών στο ονοματολογικό εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στη Βουλή και κάλεσε τις προοδευτικές δυνάμεις να συγκροτήσουν «μέτωπο λογικής» υπέρ της λύσης.

Ο κ. Δραγασάκης καταδίκασε απερίφραστα

την προτροπή του Κασιδιάρη για εισβολή στην ΠΓΔΜ λέγοντας: «Ακούσατε θράσος; Ακούσατε την ηχώ της κυπριακής τραγωδίας; Να εισβάλλουμε λέει» είπε και υπογράμμισε ότι αν αρχίσει η μία χώρα να εισβάλλει στην άλλη στα Βαλκάνια «θα ξεσπάσει μια τεράστια πυρκαγιά που θα κάψει τα πάντα». Πρόσθεσε, μάλιστα, χειροκροτούμενος ότι η ευθύνη δεν αφορά μόνο τη Χρυσή Αυγή αλλά «εκείνες τις δυνάμεις της ΝΔ που δίνουν άλλοθι και νομιμοποίηση σε αυτές τις επικίνδυνες απόψεις» .

Χαρακτήρισε, μάλιστα, ευκαιρία την κατ' αρχήν συμφωνία και τάχθηκε υπέρ της αξιοποίησής της προειδοποιώντας ότι αν χαθεί και αυτή τότε η μόνη προοπτική είναι η ΠΓΔΜ να ονομάζεται από όλους Μακεδονία και άλλες χώρες "όχι φιλικές σε μας" να ασκούν επιρροή στα Βαλκάνια.

Εάν η συμφωνία είναι τόσο κακή για την Ελλάδα, γιατί την απορρίπτει ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ;

Ο κ. Δραγασάκης απάντησε όμως και σε όσους διατείνονται ότι η συμφωνία είναι αρνητική λέγοντας: «εάν η συμφωνία είναι τόσο κακή για την Ελλάδα γιατί ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας την απορρίπτει;» Στο σημείο αυτό παρενέβη ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης ο οποίος ανέφερε ότι ο Γκιόργκε Ιβανόφ μπορεί να είναι τρελός. «Είναι μουρλός; Έχουμε μουρλούς και εκεί και εδώ κύριε Σταμάτη !» απάντησε ο κ. Δραγασάκης και συμπλήρωσε «ας υπάρξει ένα μέτωπο λογικής, ένα μέτωπο προοδευτικό».


Keywords
Τυχαία Θέματα
Δραγασάκης,dragasakis