Δωρεάν στην πόλη την Τετάρτη 12 Ιουλίου - 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Ποικίλες εκδηλώσεις και εικαστικά δρώμενα που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γκαλερί και φορείς, δίνουν το έναυσμα στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό να ψυχαγωγηθεί με ελεύθερη είσοδο.

Ιδού πέντε ευκαιρίες να περάσουμε όμορφα και δωρεάν την Τετάρτη 12 Ιουλίου.

O Behzad Karim Khani συναντά τον Χρήστο Αρμάντο Γκέζο στο Goethe-Institut Athen

Το Goethe-Institut Athen παρουσιάζει την εκδήλωση "Σκύλος, λύκος, τσακάλι", η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Ιουλίου στις 19:30 στο αίθριο του Goethe-Institut Athen.

Ο Behzad

Karim Khani είναι καλεσμένος στο Goethe-Institut Athen. Θα διαβάσει από το μυθιστόρημά του "Σκύλος, λύκος, τσακάλι" και θα συνομιλήσει με τον Χρήστο Αρμάντο Γκέζο για την καταγωγή, τη μετανάστευση και τη συγγραφή.

Στο συναρπαστικό και άκρως ποιητικό ντεμπούτο μυθιστόρημά του, ο Behzad Karim Khani γράφει για τις περίπλοκες μοίρες επαναστατών, μικροαπατεώνων και μαχαιροβγαλτών. Συνθέτει έναν δικό του ήχο, όπου η μελαγχολία της ιρανικής πεζογραφίας ακούγεται μαζί με τη σκληρότητα της αφροαμερικανικής ραπ: γρήγορα, καθηλωτικά και γεμάτα ενέργεια.

Καίτη Γαρμπή Summer Tour στο εργοστάσιο Λιπασμάτων

Η Καίτη Γαρμπή με το μοναδικό της ηχόχρωμα, τις αισθαντικές ερμηνείες της και τη μαγευτική ενέργεια της πάνω στη σκηνή, δίνει τίτλο στη φετινή της περιοδεία “Και Φωτιά Και Νερό”, εμπνευσμένο από ένα στίχο του καινούργιου της τραγουδιού “Ασφαλώς και Μπορώ” σε μουσική του Νίκου Τερζή και στίχους του Γιάννη Κότσιρα.

Μαζί της ο Δημήτρης Σχοινάς και ο Ηλίας Παλιουδάκης, 2 καλλιτέχνες ο καθένας με το δικό του ήχο που μαζί με την Καίτη παντρεύουν το μοντέρνο με το παραδοσιακό και το λαϊκό και παρουσιάζουν ένα εκρηκτικό πρόγραμμα που θα ξεσηκώσει το κοινό και θα μείνει αξέχαστο.

12 Ιουλίου 2023 στο Εργοστάσιο Λιπασμάτων Δραπετσώνας. Ώρα προσέλευσης 21:00.

Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Χρήστο Νικολόπουλο

Ο Δήμος Περιστερίου διοργανώνει μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Χρήστο Νικολόπουλο, την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023, ώρα 20:30, στο Άλσος Περιστερίου – στάση Μετρό "Ανθούπολη".

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης θα τιμήσει τον σπουδαιότερο λαϊκό συνθέτη της γενιάς του, βιρτουόζο του μπουζουκιού, πρωταγωνιστή, αλλά και εργάτη της τέχνης του. Προς τιμήν του Χρήστου Νικολόπουλου, τραγουδούν (αφιλοκερδώς): Γιώργος Νταλάρας Γλυκερία, Κώστας Μακεδόνας, Μελίνα Ασλανίδου, Ασπασία Στρατηγού, Μιχάλης Δημητριάδης. Σκηνοθεσία – παρουσίαση: Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Συμμετέχουν: Παιδική χορωδία Λάμπρου, Λαϊκή Ορχήστρα Χρήστου Νικολόπουλου. Ενορχήστρωση Νίκος Στρατηγός. Φιλική συμμετοχή: Μπάντα του Στρατού Ξηράς.

Οι Αρκάδες μάς καλούν σε αντάμωμα ελληνισμού στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Τη μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο "Εχάραξεν η Ανατολή κι εφώτισεν η Δύση, της ξενιτιάς τα βάσανα, ποιος θα μας τραγουδήσει;" παρουσιάζει η Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2023 – Νύχτες Αλληλεγγύης, την Τετάρτη 12 Ιουλίου.

Οι Αρκάδες της πόλης, καλούν το κοινό "σε ένα αντάμωμα του ελληνισμού, γύρω από το τραπέζι της ελληνικής παράδοσης, παρουσιάζοντας μια μουσικοχορευτική παράσταση αφιερωμένη στην ξενιτιά, στους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να φύγουν από τον τόπο τους για να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή, στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, στον όπου γης ελληνισμό, από την Ανατολή ως τη Δύση".

Στην παράσταση συμμετέχουν παραδοσιακή ορχήστρα, τραγουδιστές, χορευτικά τμήματα και ηθοποιοί. Κείμενο – Σκηνοθεσία: Βασίλης - Δημοσθένης Μπουζαλάς. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2023.

Τι κάνει έναν πίνακα να λειτουργεί;

Στην Γκαλερί Κούρντ παρουσιάζεται το βιβλίο "Why Paintings Work" και παράλληλα έκθεση. Στην έκθεση παρουσιάζονται επιλεγμένα έργα καλλιτεχνών που περιλαμβάνονται στο νέο βιβλίο του συγγραφέα και εικαστικού επιμελητή Jurriaan Benschop (Γιούριαν Μπένσχοπ), με τίτλο Why Paintings Work.

"Το ουσιώδες σε έναν πίνακα δεν είναι το τι απεικονίζει, ή το τι συμβολίζει, αλλά πρωτίστως το πώς είναι κατασκευασμένος." Στο Why Paintings Work, ο Jurriaan Benschop περιηγείται στο ποικιλόμορφο τοπίο της σύγχρονης ζωγραφικής. Παρουσιάζει το έργο δεκάδων ζωγράφων, αναλύει τις θεματικές που εντοπίζονται στο έργο τους και θέτει συνεχώς το ερώτημα: Τι κάνει αυτόν τον πίνακα να λειτουργεί; Με ποιον τρόπο καταφέρνει να αγγίξει τον θεατή; Λαμβάνει υπόψη του τόσο τις ορατές πτυχές της ζωγραφικής —όπως το εικονιζόμενο αντικείμενο ή τη μέθοδο εφαρμογής του χρώματος— όσο και τις ιδέες, τις πεποιθήσεις και τα κίνητρα που κρύβονται πίσω από τον καμβά.

Το Why Paintings Work δεν εστιάζει απλώς στον τρόπο που κοιτάζουμε έναν πίνακα ζωγραφικής, αλλά στοχεύει και στην εύρεση μιας νέας γλώσσας που να συμβαδίζει με τη σημερινή τέχνη και τη σύγχρονη εμπειρία της θέασης.

Στο βιβλίο παρουσιάζονται επίσης οι εξής καλλιτέχνες: Louise Bonnet, Glenn Brown, Peter Doig, HelmutFederle, Beverly Fishman, Elisabeth Frieberg, Victoria Gitman, Veronika Hilger, Martha Jungwirth, Kristi Kongi, Mark Lammert, Rezi van Lankveld, Kerry James Marshall, Lara de Moor, Matthew Metzger, Marc Mulders, KaidoOle, Jorge Queiroz, Fiona Rae, Daniel Richter, Jessica Stockholder, Marc Trujillo, Anna Tuori, Matthias Weischer.

Ο Jurriaan Benschop είναι Ολλανδός συγγραφέας και επιμελητής εικαστικών εκθέσεων. Το Why Paintings Work κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Garret, Ελσίνκι. Το βιβλίο θα διατίθεται από την Γκαλερί Kourd κατά το διάστημα που θα διαρκέσει η έκθεση. Καλλιτέχνες: Νίκος Ασλανίδης, Δαυίδ Μπενφοράδο, Maria Capelo, Béatrice Dreux, Ανδρέας Ράγκναρ Κασάπης, Michael Markwick, Paula Zarina-Zemane, Gerlind Zeilner. Επιμέλεια: Jurriaan Benschop. Εγκαίνια: Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023, ώρα 20:00. Περισσότερα εδώ...

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα