Δολοφονία Τοπαλούδη: Ο Άρειος Πάγος ζητά διερεύνηση του ξυλοδαρμού του 19χρονου

Παραγγελία για τη διενέργεια ποινικής έρευνας διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφορικά με τον ξυλοδαρμό σε βάρος του 19χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία Τοπαλούδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός που θα χρεωθεί την προκαταρκτική εξέταση καλείται να διερευνήσει την διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων με αφορμή το βίντεο της κακοποίησης.

Πάντως, ήδη με εντολή του υπουργείου Δικαιοσύνης

η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έχει ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να εξεταστούν οι ευθύνες όλων των εμπλεκομένων. Κύριο βάρος αναμένεται να πέσει στον εντοπισμό των συγκρατουμένων του 19χρονου, οι οποίοι χτυπήσαν το νεαρό κατηγορούμενο. Παράλληλα, θα εξεταστούν και οι ενδεχόμενες ευθύνες -ποινικές και πειθαρχικές- κατά υπαλλήλων του Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα, καθώς παρά τις ρητές εντολές του υπουργείου να ληφθούν ειδικά μέτρα προστασίας για τον 19χρονο -όπως έχει επισημανθεί σε ανακοίνωσή του- κρατούμενοι κατόρθωσαν να περάσουν τρεις πόρτες, να φτάσουν στο κελί του και να τον χτυπήσουν, βιντεοσκοπώντας παράλληλα με κινητό τηλέφωνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δολοφονία Τοπαλούδη, Άρειος Πάγος, 19χρονου,dolofonia topaloudi, areios pagos, 19chronou