Δίκη Σινούκ: Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι

Στην αθωωση των κατηγορουμένων για τα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα (Α/Ω) από την προμήθεια των ελικοπτέρων Chinook προχώρησε το Τειμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Το δικαστήριο έκρινε πως δεν προέκυψαν ενδείξεις ενοχής για τους κατηγορούμενους υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση. Έτσι, κρίθηκαν αθώοι ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο στενός του συνεργάτης στην εταιρεία SONAK Ηλίας Αρκουμανέας, ο πρώην Γενικός Διευθυντής

Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννης Σμπώκος και ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, Αντώνης Κάντας.

Κατά περίσταση ήταν αντιμέτωποι με τα αδικήματα της απιστίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή. Υπενθυμίζεται ότι η κύρια σύμβαση για την προμήθεια των Σινούκ υπεγράφη το 1998 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Σύμφωνα με την κατηγορία, προέκυψε ότι δεν πραγματοποιήθηκαν τα αντισταθμιστικά ωφελήματα, ύψους 40,5 εκ. δολαρίων, προκαλώντας ζημία στο ελληνικό Δημόσιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα