Δίκη Πισπιρίγκου: Τι κατέθεσε η παιδίατρος που έφτασε πρώτη στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας όταν υπέστη ανακοπή

"Στα 20 λεπτά προσπάθειας πρέπει να βγήκε ο επικεφαλής να ενημερώσει την μητέρα ότι η Τζωρτζίνα δεν τα έχει καταφέρει. Εκείνη του είπε πως την προηγούμενη φορά επανήλθε στη μία ώρα. Γι΄ αυτό συνεχίσαμε την προσπάθεια. Στη μία ώρα και κάτι σταματήσαμε..", η παιδίατρος Γιαννούλα Κουρούση που πήγε πρώτη το δωμάτιο της Τζωρτζίνας όταν την ειδοποίησε νοσηλεύτρια του "Αγλαϊα Κυριακού" για την ανακοπή, κατέθεσε στην δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η μάρτυρες περιέγραψε τις δραματικές προσπάθειες που έγιναν να σωθεί το παιδί αλλά και για την εικόνα της μητέρας που έδειχνε ήρεμη.

Μάλιστα εντύπωση προκάλεσε η περιγραφή της μάρτυρα για την αντίδραση της κατηγορουμένης όταν της ανακοίνωσαν πως η Τζωρτζίνα κατέληξε.

“Εγώ ακολούθησα τον επικεφαλής που πήγε να ενημερώσει τη μητέρα. Εκείνη μας ευχαρίστησε για ό,τι κάναμε για το παιδί και μου ζήτησε εάν μπορεί να μεταφερθεί το παιδί στην Πάτρα ή στα Γιάννενα διότι δεν εμπιστευόταν την Ιατροδικαστική Αθηνών. Εγώ μίλησα με ένα κύριο που φτιάχνει τα έγγραφα και μου είπε πως δεν γίνεται και ότι θα πρέπει οι γονείς να κάνουν ένα αίτημα στο Αστυνομικό Τμήμα όταν δηλώσουν το θάνατο του παιδιού”.

Η κ. Κουρούση, η οποία μάλιστα είχε εξετάσει και το δεύτερο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη, την Μαλένα, περιέγραψε την πορεία της Τζωρτζίνας προς την 29η Ιανουαρίου 2022 που υπέστη την μοιραία ανακοπή. Η μάρτυρας κατέθεσε πως η κατηγορουμένη ουσιαστικά ζήτησε να συνεχιστεί η προσπάθεια ανάνηψης της Τζωρτζίνας όταν οι γιατροί μετά από 20 λεπτά ανεπιτυχούς διαδικασίας με διασωλήνωση και χορήγηση αδρεναλίνης, σταμάτησαν .

“Κατά τις 2:30 ακούω την φωνή της νοσηλεύτριας να με καλεί. Έξω από το δωμάτιο ήταν η μητέρα και την ρώτησα αν κάνει επεισόδιο (Η Τζωρτζίνα).

Κούνησε κεφάλι της και άκουσα έναν ρόγχο. Μπήκα στο θάλαμο και είδα το παιδί που ήταν με στροφή κεφαλής αριστερά, ήταν σε μυδρίαση το κεφάλι της. Το στόμα της γύρω από τα χείλη ήταν μπλε. Είχα μαζί μου δύο νοσηλεύτριες. Είπα στη μία, να ρίξει το κρεβάτι για να ξεκινήσω Ambu.

Η μία νοσηλεύτρια έκανε μαλάξεις. Κάποια στιγμή ενώ έκανε μαλάξεις, με σταμάτησε η μητέρα και έβαλε μια συσκευή στο θώρακα του παιδιού για να στέλνει δεδομένα στον κ. Παπαγιάννη. Κατέβηκε και η μονάδα από τη ΜΕΘ και ξεκίνησαν τη χορήγηση αδρεναλίνης κάθε 5 λεπτά. Περίπου στα 10 λεπτά το παιδί διασωληνώθηκε και στα 20’ πρέπει να βγήκε ο επικεφαλής να ενημερώσει την μητέρα ότι δεν τα έχει καταφέρει. Εκεί του είπε πως την προηγούμενη φορά επανήλθε στη μία ώρα. Γι΄ αυτό συνεχίσαμε την προσπάθεια. Στη μία ώρα και κάτι σταματήσαμε.", είπε η παιδίατρος.

Σύμφωνα με την μάρτυρα, μόλις ενημερώθηκε η μητέρα ότι έχασε και το τρίτο παιδί της, αφού τους ευχαρίστησε ζήτησε να επιληφθεί της υπόθεσης η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας ή Ιωαννίνων.

“Δεν είδα τα μάτια της να είναι κόκκινα, να έχει κλάψει. Την είδα για δευτερόλεπτα, πήγαινε προς το δωμάτιο του παιδιού και με ευχαρίστησε για όσα κάναμε…Στην συνέχεια ήρθε δύο φορές να μου ζητήσει να γίνει η μεταφορά της σωρού. Μιλούσε με κάποιον στο τηλέφωνο, μάλλον κάποιον ιατροδικαστή. Το ζήτησε και ο κ. Δασκαλάκης όταν ήρθε. Μου είπε η μητέρα πως δεν εμπιστεύεται εδώ. Κατάλαβα (ότι εννοεί) την ιατροδικαστική υπηρεσία γιατί όταν έφεραν το παιδί, μου είπε η μητέρα ότι ήταν σε αντιδικία” είπε η παιδίατρος.

Πρόεδρος: Το Σάββατο τι εφημερία είχε νοσοκομείο;

Μάρτυρας: Κλειστή.

Πρόεδρος: Λέτε σας ζήτησε μητέρα να μιλήσετε με τους καρδιολόγους.

Μάρτυρας: Μου είπε η μητέρα να ρωτήσω τους καρδιολόγους εάν τα επεισόδια θα μπορούσαν να είναι από αλλαγή φαρμάκων.

Εγώ μέχρι την ανακοπή δεν είχα προλάβει να μιλήσω με καρδιολόγο.. Της είπα πως αν και δεν νομίζω ότι οφείλεται σε αυτό, θα επικοινωνήσω με τους καρδιολόγους.

Πρόεδρος: Όταν τρέξατε σας είπε η νοσηλεύτρια «ελάτε», είναι στα 5-6 μέτρα λέτε στην κατάθεση σας και φτάσατε εκεί μέσα σε δευτερόλεπτα, η μητέρα ήταν έξω από θάλαμο, πώς ήταν; Έκλαιγε, φώναζε, έλεγε «ελάτε γρήγορα»;

Μάρτυρας: Ψύχραιμη. Ήταν έξω από το θάλαμο, κοιτούσε να έρθουμε. Δεν είδα κάποια αντίδραση, να κλαίει να φωνάζει.

Πρόεδρος: Λέτε η μητέρα ακούμπησε την ώρα που κάνατε ΚΑΡΠΑ πάνω στο θώρακα την συσκευή που έστελνε δεδομένα, την ρωτήσατε γιατί δεν την είχε βάλει νωρίτερα;

Μάρτυρας: Όχι γιατί συνέχιζα την ΚΑΡΠΑ. Την ακούμπησε, της είπα να περάσει έξω και συνέχισα .

Πρόεδρος: Το οξύμετρο που ήταν στο χέρι του;

Μάρτυρας: Ναι.

Πρόεδρος: Λειτουργούσε;

Μάρτυρας: Ναι έδειχνε κάποιες ενδείξεις αλλά δεν το εμπιστευόμαστε απόλυτα.

Πρόεδρος: Το ακούσατε;

Μάρτυρας: Μετά από λίγο που ξεκίνησα την ΚΑΡΠΑ άρχισε να ακούγεται.

Πρόεδρος: Μας είπαν πως έχει ένα κουμπάκι που το ακουμπάς και δεν ακούγεται;

Μάρτυρας: Έχει κουμπάκι που αν το πατήσεις σταματάει να βγάζει ήχο.

Πρόεδρος: Θυμάστε πόση ώρα πέρασε μέχρι να κατέβει το κλιμάκιο της ΜΕΘ;

Μάρτυρας: Τουλάχιστον 1,5-2 λεπτά μέχρι να κατέβει.

Πρόεδρος: Και η διασωλήνωση σε πόση ώρα έγινε;

Μάρτυρας: Περίπου στα 10 λεπτά.

Εισαγγελέας: Θυμάστε το οξύμετρο που ήταν;

Μάρτυρας: Θυμάμαι στο δάκτυλο.

Εισαγγελέας: Υπάρχει πληροφορία ότι ήταν στο πόδι.

Μάρτυρας: Έχει περάσει 1,5 χρόνος, εγώ θυμάμαι στο δάκτυλο δεν είμαι απόλυτα σίγουρη

Εισαγγελέας: Την νοσηλεύτρια ποιος την ειδοποίησε;

Μάρτυρας: Η νοσηλεύτρια μου είπε πως την ειδοποίησε η μητέρα. Ότι πλησίασε η μητέρα, της είπε κάτι που δεν κατάλαβε. Την ρώτησε η νοσηλεύτρια αν κάνει επεισόδιο και της είπε ναι και τότε μας ειδοποίησε.

Η δίκη συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα