Διευκρινίσεις Βούτση για τη σύνθεση της Επιτροπής Εξωτερικών κι Άμυνας

Διευκρινίσεις για τη σύνθεση της Επιτροπής Εξωτερικών κι Άμυνας και τον ορισμό των ανεξαρτήτων βουλευτών σε αυτήν έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης παρεμβαίνοντας στην συζήτηση της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Ν. Βούτσης απέρριψε τα περί «πραξικοπήματος» μιλώντας για «αναπόδεικτη» κατηγορία που διατυπώνεται μόνο για την «δημιουργία εντυπώσεων». Τόνισε ότι οι ανεξάρτητοι βουλευτές δεν αποτελούν κοινοβουλευτική ομάδα κι ο καθένας από αυτούς δηλώνει τις επιτροπές της Βουλής

που θέλει να είναι μέλος. Σε περίπτωση επικάλυψης μεταξύ των επιθυμιών των ανεξάρτητων βουλευτών γίνεται κλήρωση.

Ο Ν. Βούτσης διευκρίνισε ότι ζήτησε από όσους έγιναν ανεξάρτητοι βουλευτές σήμερα, είτε με τη διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού, είτε με τη διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου από την ΔΗΣΥ, να εκφράσουν την επιθυμία τους για τις επιτροπές στις οποίες θέλουν να τοποθετηθούν. Παρατήρησε δε ότι δεν ζητήθηκε από τους άλλους ανεξάρτητους να εκφράσουν επιθυμία για το αν θέλουν να είναι μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών κι Άμυνας γιατί έχουν ήδη κατανεμηθεί σε επιτροπές εδώ και καιρό.

Ο Ν. Βούτσης επισήμανε ότι ο Σπύρος Δανέλλης τοποθετήθηκε στην Επιτροπή Εξωτερικών κι Άμυνας μετά από δική του επιθυμία και σημείωσε ότι συμφώνησε ο Σπ. Δανέλλης να συμπεριληφθεί στην κλήρωση μαζί με όσους έγιναν ανεξάρτητοι σήμερα, καθώς κατέστη ανεξάρτητος μόλις μία εβδομάδα πριν.

Ενημέρωσε ότι οι Σταύρος Θεοδωράκης, Σπύρος Λυκούδης και Θ. Θεοχαρόπουλος ρωτήθηκαν κι απάντησαν ότι δεν επιθυμούν να είναι μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών κι Άμυνας, ενώ ο Γιώργος Αμυράς επέλεξε να είναι σε άλλες επιτροπές, την Οικονομικών Υποθέσεων και την Παραγωγής κι Εμπορίου.

Ο Κ. Τσιάρας της ΝΔ έκανε την κλήρωση για τους δύο ανεξάρτητους

Έτσι έμειναν μόνο τρεις βουλευτές για δύο θέσεις, οι Σπ. Δανέλλης, Γιώργος Μαυρωτάς και Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος ήταν κι ο «άτυχος» της κλήρωσης. Μάλιστα, ο Ν. Βούτσης τόνισε ότι την κλήρωση έκανε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Κώστας Τσιάρας.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης από την Χρυσή Αυγή επέμεινε σε υψηλούς τόνους ότι οι ενέργειες του Ν. Βούτση είναι «παράνομες», ενώ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος σχολίασε ότι «επανήλθαμε στην λογική των ομοιόμορφων ψηφοδελτίων» θυμίζοντας όσα είχαν γίνει κατά την εκλογή του Χρήστου Σαρτζετάκη στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Με επιστολή του ο Γ. Αμυράς σημείωσε ότι ενημέρωσε τον Ν. Βούτση ότι επιθυμεί να είναι κι αυτός μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών κι Άμυνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα