Διατηρούνται την Τρίτη οι υψηλές θερμοκρασίες

Την Τρίτη θα διατηρηθούν οι υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα και υπάρχει προειδοποίηση με κίτρινο χρώμα για τις υψηλές θερμοκρασίες. Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών θα έχουμε υψηλή κατηγορία κινδύνου για περιοχές της Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Δωδεκανήσων, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα χαμηλά που επηρεάζουν τη Βόρεια Ευρώπη και κυρίως τα βορειοανατολικά. Το ψυχρό μέτωπο στα βόρεια Βαλκάνια το επόμενο διήμερο θα κινηθεί νοτιότερα και θα προκαλέσει πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη.

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται καλύτερα η μετωπική δραστηριότητα στα βόρεια Βαλκάνια.

Την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και στα βορειοανατολικά σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 38 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και τοπικά τους 40 βαθμούς και στα νησιά τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι μεταβλητοί τοπικά βόρειοι 3 με 4 μπ και θερμοκρασία από 23 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός ενώ από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι - απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι: Στις 9 Ιουλίου 1968 είχαμε 42 βαθμούς Κελσίου στην Ιεράπετρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα