Διαπιστευτήρια Μητσοτάκη για όλα, στην εθνικιστική πτέρυγα της Ν.Δ "βλέπει" ο ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, δίνει διαπιστευτήρια στην πτέρυγα του κόμματος του που διακρίνεται από εθνικιστικά και σκληρά δεξιά χαρακτηριστικά, για όλες τις πτυχές των πολιτικών που εφαρμόζει. Αυτή την εκτίμηση φαίνεται να κυριαρχεί στην ανάλυση της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που άλλωστε επισήμανε και ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας, με το άρθρο – παρέμβασή του

στο News247.

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά με την οποία ο Αλέξης Τσίπρας «έκλεισε» το άρθρο του, το οποίο εστίασε στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι «κάθεται στην καρέκλα του Πρωθυπουργού σε κρίσιμες εθνικά στιγμές, όπως και εγώ τόσο το ‘15 όσο και το ‘18. Θα πράξει το εθνικά επωφελές ή το κομματικά αναγκαίο; Εγώ και στις δύο κρίσιμες περιστάσεις επέλεξα, συνειδητά, το εθνικά επωφελές. Οφείλει και αυτός, έστω τώρα, να πράξει το ίδιο. Διαφορετικά δεν θα είναι υπόλογος στον κύριο Σαμαρά αλλά απέναντι στην Ιστορία».

Στα εθνικά θέματα αναφέρθηκε σε ραδιοφωνική συνέντευξή της και η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη. Επισήμανε πως «ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο οποίος δεν πρόκειται να γίνει ΝΔ. Και αυτό σημαίνει ότι προτάσσουμε το εθνικό συμφέρον και όχι το μικροπολιτικό όπως έκανε με αδίστακτο και διχαστικό τρόπο η Νέα Δημοκρατία με το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Είμαστε πατριωτική δύναμη. Δεν ακολουθούμε τέτοιες πρακτικές». Μάλιστα αναφερόμενη στις κινήσεις του Μεγάρου Μαξίμου και στις εσωκομματικές ισορροπίες της Ν.Δ, η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε πως «δε φοβάται την αντιπολίτευση σήμερα ο κ. Μητσοτάκης. Αντιθέτως φοβάται τον εσωκομματικό του αντίπαλο τον κ. Σαμαρά και την εθνικιστική πτέρυγα το κόμματός του την οποία ο ίδιος παραπλάνησε και στο θέμα της Συμφωνία των Πρεσπών και της επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια. Θυμίζω τις παλινωδίες και τα ψεύδη που χρησιμοποίησε ο κ. Μητσοτάκης. Και σήμερα τα βρίσκει μπροστά του».

Σε παρέμβασή του ο τομεάρχης μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς θυμίσε την υποχρέωση της κυβέρνησης «να φέρει προς κύρωση στη Βουλή τα τρία μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία» που έχουν εδώ και μήνες κατατεθεί στην Βουλή. Θύμισε επίσης την πρόταση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για «την ανάγκη εκκίνησης λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονία». Ανέφερε μάλιστα πως «η συγκεκριμένη επιτροπή θα μπορούσε να καλύψει ένα τεράστιο κενό που υπάρχει λόγω της έλλειψης διπλωματικού εκτοπίσματος του κ. Μητσοτάκη». Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ριχνει ιδιαίτερο βάρος στα ζητήατα της ανάπτυξης των σχέσεων με την Β.Μακεδονία, όπως προβλέπονται στην Συμφωνία των Πρεσπών, έχοντας διαγνώσει την αμηχανία την κυβέρνησης για την εφαρμογή της κυρίως λόγω των αντιρρήσεων μερίδας βουλευτών της και κυρίως του πρώην πρωθυπουρογού, Αντώνη Σαμαρά.

Έχουν για παράδειγμα την Δικτατορία

Παράλληλα στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμούν ότι σε αυτή την εικόνα εσωκομματικών ισορροπιών εντός της Νέας Δημοκρατίας οφείλεται και η καταφυγή της σε αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις. Σε αυτές συμπεριλαμβάνει τόσο τις απαγορεύσεις συγκεντρώσεων όσο και την εχθρότητα εναντίον των νέων ανθρώπων. Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι σε αυτή την πρακτική φαίνεται να «τα βρίσκουν» τόσο οι δυνάμεις της «παραδοσιακής» δεξιάς όσο και του νεοφιλελεύθερου τμήματος της Ν.Δ.

Στο ζήτημα της νέας προσπάθειας περιστολής δημοκρατικών δικαιωμάτων αναφέρθηκε άλλωστε χθες και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που συναντήθηκε με την πρωτοβουλία των πανεπιστημιακών και εκπαιδευτικών κατά του νομοσχεδίου της Νίκης Κεραμέως για τα ΑΕΙ που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι « φέρνοντας το νομοσχέδιο υποβάθμισης των ΑΕΙ εν μέσω πανδημίας, είναι η ίδια η κυβέρνηση που προκαλεί την ένταση. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μία επετειακή εκδήλωση όπως τη 17η Νοέμβρη, αλλά με τη σπουδή τους να περάσουν έναν νόμο με σύσσωμη την ακαδημαϊκή κοινότητα απέναντι, σώνει και καλά μέσα σε συνθήκες πανδημίας».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε ιδιαίτερα και στην δήλωση του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου σχετικά με το ότι στα πανεπιστήμια υπάρχει αστυνομία από το 1969 με καυστικό τρόπο. Όπως τόνισε «αν η κυβέρνηση και οι υπουργοί της έχουν ως παράδειγμα προς μίμηση και ως οδηγό τα όσα συνέβησαν κατά την επτάχρονη δικτατορία, τότε δεν μπορεί να περιμένει τίποτα θετικό δε μπορεί η χώρα και ο λαός μας. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να συγχαρούμε και όχι να ψέξουμε τον κο Συρίγο. Να τον συγχαρούμε για την ειλικρίνειά του. Θα αποβεί καταλυτική ώστε να συνειδητοποιήσουν όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες -και εντάσσω σε αυτούς προφανώς και τους συντηρητικούς πολίτες- ποιες είναι οι πραγματικές επιδιώξεις της κυβέρνησης στο πεδίο των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, και δυστυχώς και στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας.»

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα