Διαφοροποίηση Καστανίδη από το ΚΙΝ.ΑΛ για τον Ποινικό Κώδικα

Διαφοροποιείται από την θέση του Κινήματος Αλλαγής που επέρριψε στον ΣΥΡΙΖΑ ευθύνες για την ψήφιση του Ποινικού Κώδικα συσχετίζοντας το θέμα με τις ποινές που θα επιβληθούν στην δίκη της Χρυσης Αυγής, ο βουλευτής του κόμματος, Χάρης Καστανίδης.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο βουλευτής (που θυμίζουμε ότι καταψήφισε ενάντια στην κομματική γραμμή και το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

τον περασμένο Ιούλιο) καταθέτει την εκτίμησή του για το θέμα που συμπίπτει με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνει «και με τον παλιό Ποινικό Κώδικα δεν μπορεί να επιβληθεί στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, αν δεν είναι αμετάκλητη η απόφαση» Επίσης δηλώνει πως «η κυβέρνηση δύο φορές τροποποίησε τον Π.Κ και δεν άλλαξε τη ρύθμιση του 2019» ενώ τονίζει πως «οι σχετικές προβλέψεις να γίνουν στην εκλογική νομοθεσία. Όχι στον ποινικό κώδικα». Με την τελευταία αναφορά του προφανώς τάσσεται υπέρ του αιτήματος που κατέθεσε νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης ζητώντας να ψηφιστεί ειδική τροπολογία για την στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων της Χρυσής Αυγής με την στήριξη όλων των κομμάτων.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα το Κίνημα Αλλαγής με αφορμή την παραίτηση Κοντονή είχε δηλώσει πως «οι αλλαγές που έγιναν στον ποινικό κώδικα από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την σύμφωνη γνώμη του κ. Τσίπρα, οδηγούν στο να μην στερηθεί τα πολιτικά της δικαιώματα η ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα