Διαφορετική στάση δήμων και περιφερειών για τις προσλήψεις στην αυτοδιοίκηση

Διαφορετική στάση για το ζήτημα των προσλήψεων στην αυτοδιοίκηση κράτησαν οι εκπρόσωποι των περιφερειών κι οι εκπρόσωποι των δήμων κατά την ακρόαση των φορέων για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών. Ο Γιάννης Καραγιάννης, αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, διαφώνησε με τις εξαιρέσεις στην αναστολή προσλήψεων λόγω εκλογών τονίζοντας ότι «η προηγούμενη σοφή αναστολή προσλήψεων είχε γίνει για ευνόητους λόγους προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή πολιτική εκμετάλλευση κατά τη διάρκεια των εκλογών».

Μετά

από ερώτημα του υπουργού Εξωτερικών Αλέξη Χαρίτση για την θέση του για τις σε εξέλιξη διαδικασίες προσλήψεων συμβασιούχων, ο Γ. Καραγιάννης πρόσθεσε ότι «στη συγκεκριμένη στιγμή δεν θα χρειαζόταν να γίνει αυτό». Πάντως, ο Γ. Καραγιάννης διαχώρισε την περίπτωση των μόνιμων προσλήψεων της προκήρυξης 3Κ.

Κ. Αγοραστός: Έχουμε εξαντλήσει το κατώτατο όριο λειτουργίας με το προσωπικό που έχουμε

Αντίθετα, ο Κώστας Αγοραστός, πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, υπογράμμισε με ένταση το ζήτημα της υποστελέχωσης των περιφερειών επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «ήδη, έχουμε εξαντλήσει το κατώτατο όριο λειτουργίας με το προσωπικό που έχουμε. Βάλτε μπροστά, χρειαζόμαστε προσωπικό, SOS».

Γ. Πετρόπουλος: Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι να γίνουν όμηροι μιας οιονεί ή πραγματικής προεκλογικής περιόδου

Το ζήτημα της υποστελέχωσης στην αυτοδιοίκηση έθεσε κι ο Γιώργος Πετρόπουλος, αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, παρατηρώντας ότι «η 3Κ, η οποία είναι μια εμβληματική, αν θέλετε κατά τη γνώμη μας, προκήρυξη η οποία διασφαλίζει σε ένα μεγάλο βαθμό την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης τομέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, σέρνεται εδώ και δύο χρόνια».

Ο Γ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι «πρέπει αυτή η ιστορία κάπου να τελειώσει και δεν μπορεί οι εργαζόμενοι αυτοί που βρίσκονται σ' αυτή την κατάσταση να γίνουν όμηροι μιας οιονεί ή πραγματικής προεκλογικής περιόδου». Την γρήγορη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της 3Κ ζήτησε κι ο Μάρκος Δαρδαμάνης, πρόεδρος της ΠΟΠ-ΟΤΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα