Δεν είχαν πάρει τηλέφωνο τον Χρ. Σπίρτζη

Χάρη … στον Χρήστο Σπίρτζη το νομοσχέδιο για την σύμβαση παραχώρησης για την ανάπτυξη εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο θα συζητηθεί με κανονικές διαδικασίες. Με τον υπουργό Μεταφορών κι Υποδομών προσωρινά απόντα, η συζήτηση του νομοσχεδίου ξεκίνησε με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία να υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο πρέπει να συζητηθεί με την διαδικασία της κύρωσης σύμβασης. Μάλιστα, ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης σημείωσε ότι έχει υπάρξει διαβούλευση για τη σύμβαση «με σύμπασα την κοινωνία» για 42 χρόνια.

Η αντιπολίτευση αντίθετα ζητούσε το νομοσχέδιο να συζητηθεί

με κανονικές διαδικασίες και κλήση φορέων, όχι μόνο λόγω της κρισιμότητας της σύμβασης, αλλά και γιατί στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται κι άλλες διατάξεις πέρα από την κύρωση της σύμβασης. Η πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής κι Εμπορίου της Βουλής Χαρά Καφαντάρη επέκρινε το γεγονός ότι αυτές οι ενστάσεις δεν κατατέθηκαν στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής που αποφάσισε την συζήτηση του νομοσχεδίου με την διαδικασία της κύρωσης της σύμβασης.

Όταν όμως ο Χρ. Σπίρτζης προσήλθε στην συζήτηση πήρε τον λόγο και τόνισε ότι «δεν έχουμε πρόβλημα να κληθούν φορείς». Αν κι επισήμανε στους βουλευτές της αντιπολίτευσης ότι τα επιπλέον άρθρα του νομοσχεδίου σχετικά με την κύρωση της σύμβασης, ο Χρ. Σπίρτζης συμφώνησε με το αίτημα η συζήτηση να διερευνηθεί. Ο Χρ. Σπίρτζης έκανε λόγο για «έργο σημειολογικό» που «εκκρεμεί 16 χρόνια» τονίζοντας ότι η κυβέρνηση «δέχτηκε πιέσεις να μην γίνει ο διαγωνισμός».

Ο εισηγητής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς «πείραξε» τους βουλευτές της συμπολίτευσης παρατηρώντας ότι πριν τοποθετηθούν έπρεπε να έχουν πάρει πρώτα τηλέφωνο τον Χρ. Σπίρτζη.

Keywords
Τυχαία Θέματα