Χτυποκάρδια στο θρανίο: Η Γερονικολού τραγουδά "καροτσέρη" και το crash test με την Βουγιουκλάκη αρχίζει

Πρόκειται για μια από τις θεατρικές παραστάσεις του φετινού χειμώνα, που έχουν συζητηθεί περισσότερο από κάθε άλλη. Η επιστροφή του έργου του Αλέκου Σακελλάριου στο θέατρο, υπό την σκηνοθετική ματιά του Λάκη Λαζόπουλου, 56 χρόνια μετά την πρεμιέρα με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη συζητήθηκε όσο τίποτα άλλο.

Εκτός φυσικά από την τάση στην επιστροφή σε παλιά δοκιμασμένα έργα και εικόνες, που έχει γίνει «τάση» παγκοσμίως, το ενδιαφέρον δημοσιογράφων και φανατικών της Αλίκης Βουγιουκλάκη

επικεντρώθηκε στον ρόλο της Λίζας Πετροβασίλη και κυρίως στην ηθοποιό που θα την υποδυθεί.

Αυτή δεν είναι άλλη όπως είναι γνωστό, από την Κατερίνα Γερονικολού, η οποία θα κάνει σκασιαρχείο για να γνωρίσει τον έρωτα στο πρόσωπο του καθηγητή της ιατρικής, που για την παρούσα θεατρική παράσταση υποδύεται ο Ορέστης Τζιόβας. Στην παράσταση όμως το κοινό θα παρακολουθήσει και ηθοποιού που είχαν την ευτυχία να ανήκουν σε εκείνη την χρυσή περίοδο του κινηματογράφου και συγκεκριμένα τους Μάρω Κοντού, Νίκο Γαλανό και Κώστα Βουτσά.

Φυσικά, η ταινία δεν θα ήταν η ίδια αν δεν πλαισιωνόταν από την πάντοτε ταξιδιάρικη μουσική του Μάνου Χατζιδάκη. Αν και δεν είχε μόνο ένα μουσικό διάλειμμα, η σκηνή με το ζευγάρι των πρωταγωνιστών στην Κωνσταντινούπολη να βολτάρουν πάνω σε μια άμαξα και την Αλίκη Βουγιουκλάκη να τραγουδά τον «Αμαξά» ή αλλιώς «Καροτσέρη - καροτσέρη» είναι από τις πιο χαρακτηριστικές.

Την Πέμπτη, ο Λάκης Λαζόπουλος ανάρτησε ένα βίντεο στο instagram, στο οποίο η Κατερίνα Γερονικολού βρίσκεται πάνω στην άμαξα, πλάι στον αγαπημένο της και ερμηνεύει το ίδιο κομμάτι, καθώς η παράσταση θα κρατήσει την μουσική και τα τραγούδια του Μάνου Χατζαδάκη από την κινηματογραφική της μεταφορά.

Δείτε το βίντεο:

Ο Λάκης Λαζόπουλος ανάρτησε αργότερα και μια ακόμη φωτογραφία μαζί με τους Σταμάτη Φασουλή, Μίρκα Παπακωνσταντίνου και Μαρία Καβογιάννη που συμμετείχαν επίσης στα κινηματογραφικά γυρίσματα της θεατρικής παράστασης. Φαίνεται πως το έργο, υπό την σκηνοθετική ματιά του Λαζόπουλου θα διαθέτει κομμάτια γυρισμένα και μονταρισμένα που θα προβάλλονται κατά τη διάρκεια της παράστασης προκειμένου να προχωρήσει η πλοκή της παράστασης.

Όπως διαβάζουμε στο δελτίο Τύπου για την θεατρική παράσταση που κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Ήβη στις 25 Οκτωβρίου, τη μουσική για το θεατρικό έργο είχε γράψει ο Μίμης Πλέσσας, ενώ η συμβολή του Μάνου Χατζιδάκη ζητήθηκε το 1963, όταν και ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ομότιτλης ταινίας.

Η σύγκριση και οι δηλώσεις Βουγιουκλάκη

Όπως είναι φυσικό, η συζήτηση για την παράσταση επικεντρώνεται στην σύγκριση Γερονικολού - Βουγιουκλάκη. Λάδι στη φωτιά έριξε η δήλωση του αδερφού της εθνικής σταρ, Τάσου Βουγιουκλάκη, ο οποίος ευχήθηκε μεν να πάει καλά η παράσταση, απάντησε όπως για την πρωταγωνίστριά της: «Δεν την ξέρω την κυρία».

Η ίδια η Κατερίνα Γερονικολού, που στην τηλεόραση βλέπουμε στην σειρά «Τατουάζ», απάντησε πως θέλει να προσεγγίσει την Πετροβασίλη ως ρόλο και όχι προσπαθώντας να ανταγωνιστή/κοπιάρει την Αλίκη Βουγιουκλάκη. «Είναι μια πρόκληση για μένα και συνάμα μια ευθύνη, καθώς η παράσταση δεν ανέβηκε ποτέ ξανά ύστερα από το 1962, οπότε αυτό από μόνο του σου δίνει το έναυσμα να δώσεις ό,τι έχεις καλλιτεχνικά» σχολίαζε και πρόσθετε: «Ο ρόλος της Λίζας Πετροβασίλη είναι ένας ιδιαίτερος ρόλος, όχι μόνο γιατί τον έπαιξε η Αλίκη Βουγιουκλάκη, αλλά γιατί είναι ένας ρόλος μιας έφηβης κοπέλας, που με την αθωότητα της ηλικίας της είναι πλημμυρισμένη από όνειρα και έρωτα για το γιατρό της».

Keywords
Τυχαία Θέματα