Χατζηδάκης: Καθησυχαστική για τους επενδυτές η προοπτική νίκης της ΝΔ

"Η επιτυχία στην έκδοση του 10ετούς ομολόγου οφείλεται στο ότι οι επενδυτές προεξοφλούν την εκλογική νίκη της ΝΔ", υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή

και Αγγελικής Σπανού.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: "Δεν υποτιμώ τις προσπάθειες της κυβέρνησης. Από τις συζητήσεις που έχω προκύπτει ότι σίγουρα η προοπτική εκλογικής νίκης της ΝΔ είναι καθησυχαστική για τους επενδυτές. Φανταστείτε αν στη θέση της ΝΔ ήταν ένα κόμμα που έλεγε ότι θα βγάλει την Ελλάδα από την ευρωζώνη. Οταν πρόκειται να γίνουν εκλογές οι αγορές κοιτάζουν περισσότερο την αντιπολίτευση παρά την κυβέρνηση. Ολο αυτό γίνεται σε ένα γκρίζο φόντο, την αύξηση των φόρων, τη μείωση της ανταγωνιστικότητας, την ανυπαρξία των επενδύσεων".

Σε σχέση με την ημερομηνία των εκλογών τόνισε: "Εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα γίνουν εκλογές τον Μάιο, θα κρίνει ότι είναι προτιμότερο γι αυτόν να χάσει σε όλα μαζί παρά να υποστεί μια πολλαπλή ήττα και να μην έχει αφήγημα το καλοκαίρι".

Ο υποψήφιος στον βόρειο τομέα της Β Αθηνών σχολίασε και την υπόθεση Ν. Γεωργιάδη: "Είναι μια δυσάρεστη υπόθεση. Είτε τελεσίδικα αθωωθεί είτε καταδικαστεί. Πρέπει να γίνεται σεβαστό το τεκμήριο της αθωότητας και ο νόμος να εφαρμοστεί. Δεν υπήρξα παράγων της δίκης, δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, όποιοι είναι ένοχοι, προφανώς πρέπει να τιμωρούνται".

Για τη σχέση του με τον Ν. Δένδια είπε ότι "είμαστε σε παρόμοιο μήκος κύματος. Με τον Αδ. Γεωργιάδη συμμετέχουμε στις ίδιες συσκέψεις, αγωνιζόμαστε για την επικράτηση της ΝΔ, είχαμε πολύ καλή συνεργασία ως υπουργοί".

Κατά τον κ. Χατζηδάκη, "κανείς δεν θα πάρει τη ΔΕΗ. Γι αυτό λέω ότι θα γίνει νέα Ολυμπιακή. Υπάρχει ένα σχέδιο της Makinsy που προβλέπει μια σειρά από παρεμβάσεις εξυγίανσης. Πρέπει να εισπραχθούν τα ανείσπρακτα από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές".

Κατά τον κ. Χατζηδάκη, "η κεντροδεξιά κέρδισε τον εμφύλιο αλλά μετά τον εμφύλιο έχασε τη μάχη των ιδεών. Δεν έχω κουραστεί να μιλάω για την ανάγκη να βρούμε κοινούς παρονομαστές. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε την πρόταση του Ευ. Μεϊμαράκη για κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τρίτη προσωπικότητα. Ο κ. Τσίπρας παριστάνει τον κεντροαριστερό, αλλά έχουμε τον κ. Πολάκη να κάνει αυτά που κάνει, έχουμε μια κυβέρνηση που εν ονόματι ιδεοληψιών αφήνει εμπόριο ναρκωτικών να γίνεται στα πανεπιστήμια, δεν σέβεται τους θεσμούς. Δεν είναι αυτή μια κανονική ευρωπαϊκή κυβέρνηση".

Keywords
Τυχαία Θέματα