Χαρδαλιάς: Παρατείνεται κατά μία εβδομάδα το lockdown

"Η χώρα μας συνεχίζει να δίνει σκληρή μάχη με την πανδημία. Δεν πρόκειται για ευθύγραμμη πορεία. Υπάρχουν στιγμές και περιοχές που κρίνεται ότι πρέπει να επιβληθούν πιο σκληρά μέτρα. Έτσι πορευτήκαμε και έτσι θα πορευτούμε μέχρι να εμβολιαστεί ένα ικανό μέρος του πληθυσμού", υπογράμμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Το lockdown έχει σημαντικό ψυχολογικό και οικονομικό κόστος, συμβάλλει όμως στον περιορισμό της διασποράς

της πανδημίας, ανέφερε ο υφυπουργός, αναγγέλοντας την παράταση των υφιστάμενων περιορισμών κατά μία εβδομάδα, έως τις 18 Ιανουαρίου.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ LOCKDOWN: Τι ισχύει για τους νέους περιορισμούς ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Που στέλνω SMS και οι κωδικοί ΕΜΒΟΛΙΑ: Πώς κλείνω ραντεβού ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Η επιδημία στην Ελλάδα σε αριθμούς ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ: Πόσα άτομα επιτρέπονται σε αυτοκίνητα IX, και ταξί Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού

Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, από Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και έως την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου ανοίγουν παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, δημοτικά, ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων και νηπιαγωγεία.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς τα σχολεία θα ανοίξουν και σε περιοχές που βρίσκονται σε καθεστώς ενισχυμένων μέτρων.

Σε ισχύ παραμένει η αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου, κομμωτηρίων και υπηρεσιών καλωπισμού, ενώ παρατείνεται η απαγόρευση κυνηγιού και ψαρέματος.

Συνεχίζει να ισχύει υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, ενώ θα λειτουργούν για περιορισμένες υποθέσεις τα δικαστήρια.

Από το ΣΚ 16-17 Ιανουαρίου ξεκινούν άλλωστε και οι αγώνες της Super League και Volley League.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα