Χαλκιδική: Αγώνας δρόμου για ηλεκτροδότηση και ύδρευση - Καταγραφή ζημιών με drone

Τα προβλήματα της ηλεκτροδότησης και της ύδρευσης αποτελούν πρώτη προτεραιότητα στη διαχείριση της επόμενης ημέρας στη Χαλκιδική, καθώς αναζητούνται λύσεις δεδομένου ότι η πλήρης αποκατάσταση του δικτύου της ΔΕΗ δεν αναμένεται πριν το Σάββατο.

Με γεννήτριες στα αντλιοστάσια και σε στρατηγικής σημασίας υποδομές γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί ιδίως το πρόβλημα της ύδρευσης. Εν τω μεταξύ διατίθεται πόσιμο νερό στους κατοίκους και τις ξενοδοχειακές μονάδες. Μηχανικοί συνεχίζουν τις αυτοψίες, ενώ καταγραφή

ζημιών γίνεται και με drone.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης από το πρωί απευθύνθηκε και σε όλες τις εταιρείες του ενεργειακού χώρου ζητώντας να διαθέσουν γεννήτριες για να διασφαλιστεί ότι τουλάχιστον οι κρίσιμες υποδομές θα έχουν ρεύμα και ότι θα αποκατασταθεί η υδροδότηση, καθώς οι μεν γεννήτριες του στρατού είναι ασύμβατες και ταυτόχρονα την κατάσταση περιπλέκει το γεγονός ότι γεννήτριες απαιτούνται και σε τουριστικούς προορισμούς όπως η Κρήτη που ήδη είχε ένα 18ωρο black out και η Σαντορίνη.

Στις 19:30, και συγκεκριμένα στο Δημαρχείο Μουδανιών το οποίο λειτουργεί από χθες ως άτυπο Επιχειρησιακό Κέντρο Διαχείρισης της Κρίσης, θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη υπό τον Υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή στην οποία θα μετέχουν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΔΔΗΕ. Κεντρικός στόχος της σύσκεψης είναι η εκτίμηση των μέχρι τώρα ενεργειών και ο καλύτερος δυνατός συντονισμός τις επόμενες ώρες, προκειμένου το συντομότερο δυνατόν να αποκατασταθεί πλήρως ο ηλεκτροφωτισμός των πληγεισών περιοχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα